Τίμησαν τον Παπαδιαμάντη στο νησί του

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012, 09:32
Τίμησαν τον Παπαδιαμάντη στο νησί του
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μεγάλο Σκιαθίτη διηγηματογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη πραγματοποίησε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου ο Δήμος Σκιάθου.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε μνημόσυνο στον ιερό ναό Παναγίας Λιμνιάς, ενώ το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου πραγματοποιήθηκε πνευματικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Σκιαθίτη λογοτέχνη, το οποίο παρακολούθησαν οι ιερείς του νησιού, η Δημοτική Αρχή, προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών καθώς και κάτοικοι του νησιού.

Ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Ν. Πλωμαρίτης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Παπαδιαμάντης ήταν ένας απλός άνθρωπος που με τη γλώσσα του δίχασε τον τότε πνευματικό κόσμο της Ελλάδας.

Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν μέσα στο 2011 με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του, ενώ στη συνέχεια η υπεύθυνη του Μουσείου Παπαδιαμάντη, κα Αθηνά Παπαγεωργίου, έκανε μία αναδρομή με λόγο και εικόνα στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Σκιάθου το 2011 αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Στο β΄ μέρος δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση να απολαύσουν «τα θαμνώδη ρήματα και φύλλα καταπράσινα της γλώσσας» του Παπαδιαμάντη μέσα από αναγνώσεις αποσπασμάτων από διηγήματά του στο πρωτότυπο κείμενο και σε μετάφραση.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012, 09:44