«Την κάναμε λαχείο» τον Νοέμβριο στην Ελασσόνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 14:02
«Την κάναμε λαχείο» τον Νοέμβριο στην Ελασσόνα
Τη σύγχρονη κωμωδία του Κ. Παπαπέτρου, με τίτλο «Την κάναμε λαχείο», θα παρουσιάσει στην Ελασσόνα, στα τέλη Νοεμβρίου, η θεατρική ομάδα της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας.

Σε μια εποχή ανασφάλειας και οικονομικών, κοινωνικών και ψυχολογικών κρίσεων, τα μέλη της θεατρικής ομάδας αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με μια κωμωδία προς το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της εποχής μας.

Πρόκειται για μια σάτιρα βγαλμένη μέσα από τους όρους και τους κανόνες του τρέχοντος δύσκολου βιοπορισμού και των αναγκών επιβίωσης. Τόσο η εξέλιξη των γεγονότων όσο και οι ήρωες του έργου αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας και της σύγχρονης ζωής των νεοελλήνων.

Η καυστική σάτιρα για την πολιτική, την οικονομία και τις προσωπικές σχέσεις, σε συνδυασμό με τα παθήματα των ηρώων, προκαλούν το αβίαστο γέλιο, αλλά ταυτόχρονα και προβληματισμό και σκέψεις για τη ζωή του καθενός μας. Οι πρόβες συνεχίζονται, με πολύ κέφι και αρκετή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα και μια υπέροχη παράσταση με άφθονο γέλιο και πολλά διδάγματα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Σ’ ένα μεροκαματιάρη άνθρωπο του μόχθου συμβαίνει το αναπάντεχο. Η τύχη τού χαμογελάει και του προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ. Αμέσως κινητοποιούνται όλες οι δυνάμεις «συμφερόντων», από τη σύζυγο και την πεθερά μέχρι τη μακρινή του θεία από το Ζευγολατιό!

Τελικά, η τύχη τού χαμογελά ή του δείχνει τα δόντια της;

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 14:14