Τοιχογραφίες Μπάιντεν-Χάρις από Μαύρους καλλιτέχνες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 16:28
Τοιχογραφίες Μπάιντεν-Χάρις από Μαύρους καλλιτέχνες

Στοχεύοντας στους Μαύρους ψηφοφόρους, οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας των Μπάιντεν-Χάρις παρήγγειλαν σε οκτώ Μαύρους καλλιτέχνες να φιλοτεχνήσουν τοιχογραφίες στις γειτονιές τους, ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις αυριανές κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το πρότζεκτ, το οποίο ακούει στο όνομα «Murals Across America», υλοποιεί η με έδρα την Ουάσινγκτον εταιρεία μέσων Truxton Creative και οι τοιχογραφίες δημιουργήθηκαν σε περιοχές όπου κατοικούν κυρίως Μαύροι στο Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, τη Φλόριντα, το Τέξας, την Πενσυλβάνια, το Οχάιο, την Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα.

Η επικεφαλής του πρότζεκτ στην Truxton Creative, Ianta Summers εξήγησε στο Hyperallergic ότι τους καλλιτέχνες επέλεξε ομάδα Αφροαμερικανών στην εταιρεία καθώς και το ότι οι καλλιτέχνες όφειλαν να προτείνουν τοιχογραφίες που «μιλούσαν στη Μαύρη κοινότητα» και να συμπεριλαμβάνουν το λογότυπο Biden-Harris.

Στο Μιλγουόκι, στην τοιχογραφία της Tia Chianti Richardson «Κυνηγώντας το Όραμα» απεικονίζονται η Χάρις και ο Μπάιντεν χέρι χέρι με το πνεύμα του προσφάτως θανόντος γερουσιαστή και ακτιβιστή των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων John Lewis.

Και οι τρεις κοιτάζουν προς έναν ηλιόλουστο ορίζοντα. «Χρειαζόμαστε ένα όραμα, χρειαζόμαστε ένα πλάνο» είπε, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στο Hyperallergic, η Richardson. «Ο ήλιος είναι σύμβολο ενότητας. Ο Lewis ήξερε πώς να δουλεύει μαζί με τον κόσμο, όχι εναντίον του, και ο Μπάιντεν επίσης το έχει αυτό» πρόσθεσε.

Η Summers, της οποίας η ομάδα έκανε επίσης παραγωγή διαφημίσεων στην τηλεόραση και σε πινακίδες για την προεκλογική εκστρατεία των Μπάιντεν και Χάρις σε Μαύρες κοινότητες σε όλες τις ΗΠΑ, τόνισε ότι οι τοιχογραφίες δημιουργήθηκαν για να ενθαρρύνουν συμμετοχή στην πολιτική και πέραν των εκλογών του 2020. «Ό,τι και αν συμβεί στις 3 Νοεμβρίου, ο κόσμος θα πρέπει να εμπλακεί μακροπρόθεσμα. Όποιος κι αν κερδίσει θα πρέπει να λογοδοτεί» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 16:35