Τα μωρά του φωτογράφου Ghristian Berthelot αποκαλύπτουν πώς είναι ο άνθρωπος τα πρώτα δευτερόλεπτα της ζωής του. Στη σειρά φωτογραφιών του με τίτλο «Καίσαρας», ο Γάλλος καλλιτέχνης αποτυπώνει τα νεογέννητα μωρά στις πρώτες στιγμές της ζωής τους έξω από τη μήτρα.

«Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν πολύ άσχημα βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες. Υπήρχαν ακόμα και κάποιοι που είπαν ότι οι φωτογραφίες δεν ήταν αληθινές. Όλα αυτά είναι παράλογα. Τα παιδιά δεν γεννιούνται μέσα από τριαντάφυλλα. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που είναι γοητευμένοι γιατί τους δίνω την ευκαιρία να παρατηρήσουν με λεπτομέρεια τη βίαιη στιγμή της γέννησης. Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι σαν τη γυναίκα μου, η οποία με παρότρυνε να κάνω αυτή τη δουλειά, για να δείξω πόσο όμορφη είναι η γέννηση με την καισαρική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μαιευτήρας του νοσοκομείου όπου γεννήθηκε ο γιος του Jean-Francois Morievnal, είναι αυτός που τον βοήθησε και τον εκπαίδευσε να λειτουργήσει σε ένα χειρουργικό περιβάλλον αλλά και να εξασφαλίσει την άδεια από της μέλλουσες μητέρες για να απαθανατίσει την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη το κάθε μωρό εισέρχεται με διαφορετικό τρόπο σε αυτόν τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης