Η παιδική σκηνή «Αερόπλοιο» ταξιδεύει… Μετά το φεστιβάλ Kids Euro festival στην Washington DC των ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο, όπου παρουσιάστηκε στο διάσημο Kennedy center η φετινή επιτυχημένη παραγωγή της παιδικής σκηνής Αερόπλοιο «Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό» του Νίκου Καμτσή, ταξιδεύει στη Μελβούρνη προσκεκλημένη από την ελληνική κοινότητα της Βικτώρια.

Το «Αερόπλοιο» θα βρίσκεται στη Μελβούρνη το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου και ήδη βρίσκεται σε επαφές με την εκπαιδευτική κοινότητα της Μελβούρνης και με το φεστιβάλ των Αντιπόδων, καθώς θα παρουσιάσει δύο θεάματα- events:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου (3-9 ετών)

«Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό»

Παράσταση- θέαμα βασισμένο σε ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι των Δωδεκανήσων με πλούσια νοήματα κατανοητά από τα παιδιά, περιπέτειες και κατορθώματα. Με πρωτότυπη μουσική κοστούμια και σκηνικά.
Χρησιμοποιώντας όλα τα θεατρικά μέσα (μάσκες, κούκλες, σκιές, και …σκούπες που μιλάν σαν άνθρωποι) η παράσταση του Αερόπλοιου θα ξετυλίξει μπροστά στα μάτια των παιδιών ηρωικές περιπέτειες, κόσμους μαγικούς, φανταστικούς, γοητευτικούς και ήρωες κωμικούς και συγκινητικούς, βγαλμένους από την ελληνική αφηγηματική παράδοση, που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή των μικρών και μεγάλων θεατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντελεστές
Κείμενο – σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικά – κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Παραμυθού: Στέλλα Μιχαήλ

-Για μεγαλύτερα παιδιά Γυμνασίου

«Ancient Pathos»

Πρωτότυπο event με παιδαγωγικό και θεατρικό ενδιαφέρον που περιλαμβάνει παραστάσεις χαρακτηριστικών μονολόγων από τραγωδίες του Αρχ. Δράματος. Παράλληλα, θα υπάρχει περιγραφή και σχολιασμός καθώς και επίδειξη/κατασκευή μάσκας πάνω στη σκηνή από την ενδυματολόγο Μίκα Πανάγου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό όπου μαθητές και καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν απόψεις και σχόλια πάνω στα δρώμενα και να τις συζητήσουν ανοιχτά.

Πιο αναλυτικά, ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής θα διευθύνει και θα μιλήσει για την αρχαία τραγωδία, ενώ την ομιλία του θα εμπλουτίσει με μονολόγους που ζωντανά θα παίξει και θα παρουσιάσει στη σκηνή (με κοστούμια και μουσική) η ηθοποιός και θεατρολόγος Στέλλα Μιχαήλ. Η σκηνογράφος- ενδυματολόγος Μίκα Πανάγου στη συνέχεια θα κατασκευάσει μια αρχαιοελληνική μάσκα, την οποία η ηθοποιός θα χρησιμοποιήσει παίζοντας την Ιφιγένεια (από την τραγωδία Ιφιγένεια εν Αυλίδι).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό (μαθητές, καθηγητές και κοινό).

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης