Το αργυρό μετάλλιο της πόλης της Θεσσαλονίκης στον συγγραφέα Άμος Οζ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, 16:11
Το αργυρό μετάλλιο της πόλης της Θεσσαλονίκης στον συγγραφέα Άμος Οζ
Με το αργυρό μετάλλιο της πόλης ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά τον Ισραηλινό συγγραφέα, Άμος Οζ.
Ο Άμος Οζ συνδέεται με δεσμούς αγάπης προς την Ελλάδα, ενώ μεγάλο μέρος του έργου του έχει μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα.

Όπως αναφέρει το seleo.gr την απονομή του αργυρού μεταλλίου της πόλης και πλακέτας στον Ισραηλινό συγγραφέα έχει εγκρίνει, με απόφασή της, η επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της πόλης, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Άμος Οζ είναι εκ των κορυφαίων σύγχρονων συγγραφέων στον κόσμο και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πλήθος γλωσσών, συμπεριλαμβανομένης και της αραβικής, ενώ κυκλοφορούν σε δεκάδες χώρες. Παράλληλα με το λογοτεχνικό έργο του, είναι δοκιμιογράφος, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής.

Στην εισήγηση τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι ο Άμος Οζ αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση ενεργού πολίτη. «Είναι ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» και με τη συνεχή αρθρογραφία του, στη χώρα του και διεθνώς, εκφράζει την πολιτική σωφροσύνη εν μέσω φανατισμών και μισαλλοδοξίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ακόμα πως και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να τιμήσει τον συγγραφέα, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, σε ειδική τελετή αναγόρευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, 16:12