Το BBC Studios θα κάνει μια τηλεοπτική σειρά-ντοκιμαντέρ, αφιερωμένη στη νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία παραγωγής.

Στη σειρά θα καταγράφονται η «διεθνής σταυροφορία» υπέρ του περιβάλλοντος της 17χρονης Γκρέτα, οι συναντήσεις της με επιφανείς επιστήμονες και πολιτικούς ηγέτες, όμως «θα καταγραφεί επίσης και το ταξίδι της προς την ενηλικίωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον η τηλεοπτική σειρά «θα παρουσιάσει κάποιες στιγμές ηρεμίας κατά τη διάρκεια της οποίας γράφει τους εντυπωσιακούς λόγους της, που προβάλλονται και αναλύονται σε ολόκληρο τον κόσμο» προσθέτει το BBC Studios.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανόν το σημαντικότερο διακύβευμα της ζωής μας» εξηγεί ο παραγωγός του BBC Studios Ρομπ Λίντελ.

«Επομένως είναι ενδεδειγμένο να κάνουμε μια σειρά που θα εξερευνά τα επιστημονικά γεγονότα πίσω από αυτό το περίπλοκο ζήτημα» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να μπορούμε να το κάνουμε με την Γκρέτα είναι ένα εξαιρετικό προνόμιο» επισήμανε ο Λίντελ, που εξέφρασε τη χαρά του για την ιδέα να βλέπει κανείς «εκ των έσω αυτή που έχει αναδειχθεί παγκόσμιο είδωλο και ένα από τα διασημότερα πρόσωπα του πλανήτη».

Ο τίτλος και ο αριθμός των επεισοδίων, καθώς και η ημερομηνία προβολής της σειράς δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης