Την πορεία της λογοτεχνίας στην Ενετοκρατούμενη Κρήτη από τον 14ο αιώνα, όταν ποιήματα βενετικής επιρροής πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους, έως και την πνευματική άνθιση του 16ου αιώνα, που «γέννησε» έργα όπως ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, παρουσιάζει η σειρά ντοκιμαντέρ «Ήρθεν η ώρα και ο καιρός». Η σειρά, μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 4/8 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος.  

«Αμαρτίαι γονέων» και «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» είναι οι δύο νέες «Φράσεις με ιστορία» που το Σαββατοκύριακο 3-4/8 θα μπουν στο μικροσκόπιο της ομώνυμης παραγωγής της     COSMOTE TV και θα επεξηγηθούν με τη βοήθεια ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών (20.50).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τηλεθεατές του COSMOTE HISTORY HD, μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτοί που τόλμησαν», σε παραγωγή COSMΟΤΕ TV, θα παρακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα την παρουσίαση του πορτραίτου του Ελληνοϊταλού ζωγράφου Κωνσταντίνου Μπρουμίδη (1805-1880) που φιλοτέχνησε το Καπιτώλιο των ΗΠΑ (Σάββατο 3/8, 23.00).

Επίσης, την Τετάρτη 7/8 στις 22.00 οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσα από την εκπομπή «Κορυφές», ένα επεισόδιο αφιερωμένο στον διάσημο Έλληνα καθηγητή πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ και έναν από τους συγγραφείς του μπεστ σέλερ κόμικ Logicomix, Χρίστο Παπαδημητρίου.

Τέλος, η Κως, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σάμος και η Σκόπελος είναι οι επόμενοι προορισμοί της σειράς «Το μπλε της Μεσογείου», στους οποίους θα μεταφερθούμε, για να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές, τις παραδόσεις και την τοπική τους κουζίνα. Η σειρά προβάλλεται στο COSMOTE HISTORY HD από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18.00, στο πλαίσιο της ζώνης «Κουζίνα ελληνική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Δείτε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης