Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου «Festival Almagro» της Ισπανίας και τις τρεις sold out σεζόν για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», η ομάδα «Ιδέα» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής) επιστρέφει στο Θέατρο Θησείον αυτή τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει τη νέα της δουλειά: Το Δέντρο του Οιδίποδα [σχεδίασμα α’].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης ως μουσικός επί σκηνής σκαρφαλώνουν το δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας απ’ την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου.

Από κλαδί σε κλαδί ταξιδεύουν μέσα και πέρα από τον μύθο της καταραμένης γενιάς των Λαβδακιδών σε μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές χοϊκές αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας 6μελης χορός σε μια αρχέγονη μοναξιά, σ’ έναν ου-τόπο, σκαρώνει μια αφηγηματική τελετή προσκαλώντας όλους τους ήρωες να περιπλανηθούν μαζί με το τραγικό τους φορτίο άλλοτε σε ερήμους, άλλοτε στα ερείπια του Οίκου τους, άλλοτε σε κάποιο ρημαγμένο τσίρκο κι άλλοτε σ’ αυτήν την ίδια τη θεατρική αίθουσα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Ιδέα (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) και ο θίασος (Μαρίνα Αργυρίδου, Εκτορας Λιάτσος, Γιωργος Βουρδαμής – Μαυρογεννης, Νεφελη Μαρκακη)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίριδα Κανδρή
Live Μουσική: Κώστας Γάκης
Εικαστική επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Μαρίνα Αργυρίδου, Εκτορας Λίατσος, Αθηνά Μουστάκα, Γιώργος Βουρδαμής – Μαυρογέννης, Νεφέλη Μαρκάκη

Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Νοεμβρίου
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
Είσοδος : Κανονικό 12€, Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων 10€
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Μια συμπαραγωγή της εταιρίας «Λυκόφως – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος» με την ομάδα «Ιδέα».

Θέατρο «Θησείον»
Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων: 210 7234567

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης