Το Εθνικό Θέατρο στις Καλλιτεχνικές Δράσεις της Αθήνας!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011, 12:31
Το Εθνικό Θέατρο στις Καλλιτεχνικές Δράσεις της Αθήνας!
Το Εθνικό Θέατρο στις Καλλιτεχνικές Δράσεις της Αθήνας με την Αντιγόνη και το Τροχόσπιτο!

Mε στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη στην Αθήνα, αλλά και να αλλάξει η αρνητική εικόνα της πόλης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με τους εποπτευόμενους φορείς του και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιεί σειρά πολιτιστικών δράσεων σε δημόσιους χώρους: πλατείες, πεζόδρομους, πάρκα.

Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει στις καλλιτεχνικές αυτές δράσεις στο κέντρο της πόλης με την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή αλλά και το Τροχόσπιτο, που επανέρχεται στους δρόμους της Αθήνας!

Αντιγόνη

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 18:00 – παράσταση που εντάσσεται στις εκδηλώσεις «7 μέρες ζωής στην Τοσίτσα 1-7 Οκτώβρη».

Η Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, παρουσιάστηκε πέρυσι με τεράστια επιτυχία σε σχολεία της Αττικής και θα συνεχίσει και φέτος το μαγικό αυτό ταξίδι, παρεμβαίνοντας με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ηθοποιοί, με τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά μέσα και υλικά στη βαλίτσα τους, φέρνουν λίγη από τη μαγεία του θεάτρου σε χώρους διαφορετικούς, καθώς το κείμενο του Σοφοκλή μετουσιώνεται από θεωρητική σχολική ύλη για τους εφήβους σε ζωντανό θέατρο.

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χριστίνα Μαξούρη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος


Τροχόσπιτο

Το Εθνικό Θέατρο με το Ελληνικό Φεστιβάλ και με όχημα «Το Τροχόσπιτο» σε μία βραδιά που συντονίζει και παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Ρήγος γεμάτη μουσικές και τραγούδια με αγαπημένους ηθοποιούς στην πλατεία Κοτζιά τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 20:30.

Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιώργος Γλάστρας, Εφη Θεοδώρου, Μίνως Θεοχάρης, Ελένη Κοκκίδου, Νάντια Κοντογεώργη, Χρήστος Λούλης, Χριστίνα Μαξούρη, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Μοθωναίος, Μαρία Ναυπλιώτου, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου, Ιωάννα Παππά, Νίκος Πλάτανος, Βικτωρία Ταγκούλη, Θεοδώρα Τζήμου, Παναγιώτης Τσεβάς, Μάρθα Φριντζήλα

Στο πιάνο ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου


Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011, 12:59