Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010, Ώρα: 20.30

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων παρουσιάζει τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το παιδικό μπαλέτο «Το έλατο που βιαζόταν να μεγαλώσει», με τη συμμετοχή παιδιών, εφήβων και νέων από τη Σχολή Χορού της Νένας Παπαγεωργίου¬-Μουράτογλου, βασισμένο στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το Έλατο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Μια ιστορία, όπου η αλήθεια της ζωής του ανθρώπου μεταφέρεται αλληγορικά στην ιστορία του μικρού έλατου. Όταν τα φώτα σβήνουν έρχονται οι αναμνήσεις για όσα προσπεράσαμε και όσα υποτιμήσαμε.

Μια ανθρώπινη αλήθεια που η αποκάλυψή της γίνεται έναυσμα για να γεμίσει ευτυχία η κάθε στιγμή της ζωής μας. Η μουσική συνύπαρξη του Vivaldi «Τέσσερις Εποχές – Φύση» και του Πετρώφ «Δημιουργία του Κόσμου – Άνθρωπος» αποδίδει με τις αντιθέσεις της την κοινή τελικά μοίρα του δέντρου και του ανθρώπου.

Μια παραγωγή με πρωταγωνιστές τα παιδιά που απευθύνεται σε θεατές από 5 έως 20 ετών. Μια συνεργασία επαγγελματιών καλλιτεχνών (μουσικοί) με μη επαγγελματίες (χορευτές: παιδιά, έφηβοι, νέοι) που θυμίζει ότι η τέχνη απαιτεί τελειότητα, έχει σοφία, κρύβει, όμως, και… αστείρευτη αθωότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χορογραφία – Σκηνοθεσία : Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου
Φωτισμοί : Αργύρης Θέος
Αφήγηση : Ιφιγένεια Κακριδώνη

Την Ορχήστρα των Χρωμάτων διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Εισιτήρια πωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τηλέφωνο : 210 72 82 333
Τιμές εισιτηρίων: 30 €, 25 €, 18 €, 10 €, 6 € φοιτητικά
Πληροφορίες: Αγγέλα Παπαθανασίου, 210-3605127 και 6944-246992

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης