Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Σπύρου με τίτλο «Το φεγγάρι του Παρμενίωνα», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τετράγωνο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Μαΐου στις 19:30, στον Κήπο Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας. Ένα βιβλίο φωτεινό σαν… φεγγάρι ολόγιομο.

«Αν γυριστεί ταινία, θα σπάσει τα ταμεία! Με εμάς θεατές σε όσα συμβαίνουν σε στρατόπεδο της Μυτιλήνης ένα χειμώνα που η παγωνιά του συναγωνίζεται εκείνη που έχουν οι στρατιώτες στην καρδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιληπτικός Χάρης, που τα βράδια κλαίει σαν μωρό κάτω από τα πετρελαιωμένα σεντόνια. Ο αιώνια οργισμένος Πάνος, που εκμεταλλεύεται μια άλλη παγωμένη καρδιά, αυτήν ενός μεσήλικα ομοφυλόφιλου που προσπαθεί να ξεγελάσει τη μοναξιά του και του κάνει όλα τα καπρίτσια.

Και αντέχει τους εξευτελισμούς του ίδιου, μα και της «περίεργης γειτονιάς», που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για να ξεγελάσει την ανία της. Και η λαχτάρα για αγάπη γίνεται αναμονή έξω από τις πύλες, σε ώρες σκοταδιού, με το σώμα να περιμένει ένα χάδι – άγγιγμα για να ζεσταθεί και τα όνειρα να κρατιούνται ζεστά… όπως μια πίτα στο ασημόχαρτο. Και ο Λάμπης, ο τρίτος της παρέας, ο πιο ευαίσθητος ή ο πιο… λογικός; Ο Λάμπης, που γράφει ερωτικά γράμματα σε εκείνη που άφησε πίσω του, ενώ μαγνητίζεται από τη μουσική του Χατζιδάκι».

Αυτά ανάμεσα σε άλλα έγραψε η Γιόλα Αργυροπούλου για το βιβλίο του Χρήστου Σπύρου και την Πέμπτη γίνεται μια μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:

-Η δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός Γιόλα Αργυροπούλου
-Ο διεθνής μας μπασκετμπολίστας Νάσος Γαλακτερός
-Ο συγγραφέας και εκδότης Νίκος Μουρατίδης
-Η τραγουδίστρια Κέλλυ Καλτσή θα διαβάσει αποσπάσματα.

Μουσική: Μαυρίκιος & Ρωμανός.

Κήπος Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας, Λασκαρίδου 120, Καλλιθέα.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης