Στο Δυρράχιο της Αλβανίας στις 19 Σεπτεμβρίου ταξιδεύει φέτος το φεστιβάλ της Νάπολης υπό την αιγίδα της ANIA (Ένωση Ιταλών Καλλιτεχνών) και του προέδρου και μαέστρου Massimo Abbate. Το «φεστιβάλ νέας γενιάς της Νάπολης 2020», πραγματοποιείται στην Αλβανία με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας, του Δήμου Δυρραχίου και του Συλλόγου για την Ιταλία στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Δυρραχίου αλλά και ο Ιταλός Πρέσβης στα Τυραννά Fabrizio Bucci.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια του «Φεστιβάλ στην Αλβανία» είναι του Giuseppe Palumbo. Παράλληλα την οργάνωση έχει αναλάβει και η εταιρεία UMOR SOUND SH. P.K., Graphics: Eduard Daka και Griseld Hoxa.

Το φεστιβάλ υποστηρίζουν πολλοί συνεργάτες της ANIA και Μέσα Ενημέρωσης από την Αλβανία, την Αργεντινή, την Αμερική, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ουκρανία, και την Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Massimiliano Ferrara

Επίσης το Φεστιβάλ υποστηρίζουν και δύο ψηφιακές πύλες (πολιτιστικές γέφυρες της Ιταλίας στον κόσμο): Το DOVE – Dove Vivo all’Estero  με πρόεδρο τον  Massimiliano Ferrara και το CHRISTOPHER MAGAZINE, με ιδρυτή και σχεδιαστή γραφικών τον Joe Kage, και συντάκτη την Ermelinda Maturo.

Γιατί φέτος το Φεστιβάλ της Νάπολης ταξιδεύει στην Αλβανία; Διότι από φέτος βρίσκεται σε εξέλιξη μια δράση διεθνοποίησης του Φεστιβάλ της Νάπολης, υπό την αιγίδα της UNESCO μετά την αναγνώριση πως του ναπολιτάνικου τραγουδιού ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Massimo Abbate

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη συμμετοχή επιλεγμένων καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο. Επίσης θα παραβρεθούν οι: Massimo Abbate (Πρόεδρος της ANIA και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Νάπολης), Maria Rosa Borsetti (Διευθύντρια Διεθνούς Ανάπτυξης, μαζί με τον Massimiliano Ferrara), Antonio Petrosillo (νικητής του Φεστιβάλ της Νάπολης Νέα γενιά 2019), Luljeta Strefi και Kastriot Tusha. Παρουσιάζουν οι: Eitiona Doko και Pano Ceka.

Maria Rosa Borsetti

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης