To Ίδρυμα για τη δικαιοσύνη των Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ ανακοίνωσε σήμερα την παγκόσμια πρωτοβουλία TrialWatch, η οποία θα εστιάζει στην παρακολούθηση δικών στις οποίες υπάρχει κίνδυνος κατάχρησης και θα αξιολογεί εθνικά δικαστικά συστήματα.

Σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια και τον Αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο, η TrailWatch θα εκπαιδεύει ένα διεθνές δίκτυο παρατηρητών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων μη δικηγόρων, των οποίων οι αναφορές θα χρησιμοποιούνται από νομικούς εμπειρογνώμονες για τη βαθμολόγηση των δικών, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Αρκετοί δικηγόροι και ακαδημαϊκοί μετέχουν στην TrialWatch.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα, δικαστήρια σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούνται ως εργαλεία καταπίεσης. Οι κυβερνήσεις ξεμπλέκουν πολύ εύκολα με φυλακισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης, επιβάλλουν τη σιωπή σε επικριτές, διώκουν δικαστικά ευάλωτες ομάδες. Με τους παρατηρητές της δίκης θα έρχονται στο φως όλες αυτές οι καταχρήσεις», αναφέρει η Αμάλ Κλούνεϊ σε ανακοίνωσή της.

Η Αμάλ Κλούνεϊ είναι δικηγόρος που χειρίζεται θέματα διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επισκέπτρια καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια από το 2015.
 
Παντρεύτηκε τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ το 2014 και το 2016 δημιούργησαν μαζί το Ίδρυμα Κλούνεϊ για τη δικαιοσύνη που επικεντρώνεται στην προώθηση της δικαιοσύνης στις δικαστικές αίθουσες και οπουδήποτε.

Ανάμεσα στις ιδιαίτερα προβεβλημένες από τα ΜΜΕ υποθέσεις που έχει αναλάβει η Αμάλ Κλούνεϊ είναι η εκπροσώπηση του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμόσενκο αλλά και της Αρμενίας, στον αγώνα της χώρας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης