Το Ίδρυμα ανάπτυξης σύγχρονου κινηματογράφου «Kinoiprime» του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει τρεις ταινίες νέων σκηνοθετών, τις ταινίες «ο Φαλαινοθήρας», «Του πουλιού το γάλα» και «Τενερίφη».

Σκηνοθέτης του «Φαλαινοθήρα» είναι ο απόφοιτος της Σχολής Κινηματογραφίας της Μόσχας Φιλίπ Γιούρεφ. Η ταινία αναφέρεται σ’ έναν 15χρονο φαλαινοθήρα από την Τσουκότκ, ο οποίος ερωτεύεται μια Αμερικανίδα μέσω webcam chat την οποία πάει να βρει μέσω του Βερίγγειου πορθμού. Παραγωγοί της ταινίας είναι ο Αλεξέι Ουτσίτελ και η Κίρα Σακσαγκάνσκαγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία «Του πουλιού του γάλα», είναι η ιστορία ενός 16χρονου κατοίκου της Υπερδνειστερίας, ο οποίος αποφασίζει να το σκάσει απ’ το χωριό του και να πάει στην Ευρώπη. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας είναι ο απόφοιτος της σχολής «Ελεύθερος κινηματογράφος», Γιεβγκένι Μαριάν. Τον ρόλο της μητέρα του πρωταγωνιστή υποδύεται η Ρωσίδα ηθοποιός Γιελένα Λιάντοβα.

Η ταινία «Τενερίφη» βασίζεται στο μυθιστόρημα του Αλεξέι Ιβανόφ «Κοινόβιο πάνω στο αίμα». Σκηνοθέτης είναι ο Ρομάν Βασιάνοφ, ο οποίος έχει εργασθεί ως κινηματογραφιστής σε ρωσικές ταινίες.

Και οι τρείς ταινίες θίγουν πανανθρώπινα προβλήματα και έννοιες και έχουν ως θέμα τη ζωή και τα προβλήματα των νέων, δήλωσε ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος και πρόεδρος του συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων του Ιδρύματος «Kinoprime», Πάβελ Τσουχράι, αναφερόμενος στους λόγους που επελέγησαν οι τρεις αυτές ταινίες από το Ίδρυμα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι και οι τρεις αυτές ταινίες παρουσίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλες τις προταθείσες και πως δεν υπήρξε καμία συμφωνία να υποστηριχθούν αυτές συγκεκριμένα οι ταινίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδρυση του Ιδρύματος «Kinoprime» ανακοινώθηκε τον περασμένο φθινόπωρο. Ιδρυτής του είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρομάν Αμνπράμοβιτς. Εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος είναι ο Αντόν Μάλισεφ , ο οποίος έως το φθινόπωρο του 2018 κατείχε μια ανάλογη θέση στο ρωσικό Ίδρυμα Κινηματογράφου.

Πηγή: Vedomosti

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης