Το Κ.Θ.Β.Ε. στην «Ανάπλαση»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 10:46
Το Κ.Θ.Β.Ε. στην «Ανάπλαση»
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την κοινωνική του πολιτική, επισκέπτεται με το «Θέατρο Κατ’ Οίκον» το κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης «Ανάπλαση» στη Νέα Ιωνία Αττικής, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στις 19.00.

Η «Ανάπλαση», μετρώντας 15 χρόνια λειτουργίας, είναι το πρώτο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, αλλά και μια εξαιρετικά καινοτόμος μονάδα, η οποία συνδυάζει κλειστή νοσηλεία, ημερήσια νοσηλεία και ημερήσια φροντίδα για ασθενείς με μόνιμη ή παροδική ανικανότητα.

Το Κ.Θ.Β.Ε, ύστερα από πρόσκληση της «Ανάπλασης», θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Κέντρου, συνεχίζοντας μια σειρά δράσεων που στόχο τους έχουν την προσφορά σε όσες ομάδες πληθυσμού δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική πράξη, καθώς θεωρεί ότι η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενών σε εκφράσεις πολιτισμού, όπως το θέατρο, είναι σημαντική για την ποιότητα της ζωής τους και για την κοινωνική τους επανένταξη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της «Ανάπλασης» νευροχειρουργός δρ Χρήστος Γεωργόπουλος, «το θέατρο είναι βάλσαμο για τους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους, που υποφέρουν από τις επιπλοκές μιας καθαρά κοινωνικής νόσου, της αναπηρίας. Ευφραίνει τις ψυχές, ξυπνά συναισθήματα, χαρίζει αισιοδοξία και ελπίδα, αμβλύνει τη μοναξιά. Η συμμετοχή των πασχόντων σε πράξεις πολιτισμού είναι συστατικό στοιχείο της αποκατάστασής του, που περιλαμβάνει, όχι μόνον τη θεραπευτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της μόνιμης ή παροδικής ανικανότητας, αλλά και κοινωνική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της μόνιμης ή παροδικής περιθωριοποίησης».

Μέσα από το «Θέατρο Κατ’ Οίκον» οι ασθενείς της «Ανάπλασης» θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν αποσπάσματα γνωστών έργων από το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο, καθώς και διηγήματα σύγχρονων συγγραφέων. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η δράση του Κ.Θ.Β.Ε. «Εκείνος και…Εκείνος», με τους γνωστούς ήρωες του Κώστα Μουρσελά, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Ρήγα, να «εισβάλλουν» αυτή τη φορά, μετά τα καφέ της Θεσσαλονίκης, στο χώρο του κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Στην επίσκεψη του Κ.Θ.Β.Ε. στης εγκαταστάσεις της «Ανάπλασης» θα παρευρίσκεται ο κ. Σωτήρης Χατζάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε.

Οι παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. θα δοθούν δωρεάν.
• ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»
Συντονιστής δράσης: Στέργιος Τζαφέρης. Συμμετέχουν: Στέλλα Ράπτη, Μαριάννα Τάντου, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης.
• «Εκείνος και…Εκείνος»
Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς. Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας. Παίζουν: Γιάννης Ηλιόπουλος, Γιώργος Καυκάς.
• Για πληροφορίες: ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ, Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 15 και Μυριοφύτου, Ν. Ιωνία, τηλ. επικοινωνίας κα Φωτοπούλου (Κοινωνική Λειτουργός) 210 2702800, www.anaplasi-rehab.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 10:46