Το Κ.Θ.Β.Ε. στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010, 23:57
Το Κ.Θ.Β.Ε. στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Την κοινωνική του πολιτική με επίσκεψη του «Θεάτρου Κατ’ Οίκων» στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Ανάπλαση» στην Αθήνα συνέχισε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την κοινωνική του πολιτική.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ, μετρώντας 15 χρόνια λειτουργίας, είναι το πρώτο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα αλλά και μια εξαιρετικά καινοτόμος μονάδα η οποία συνδυάζει Κλειστή Νοσηλεία, Ημερήσια Νοσηλεία και Ημερήσια Φροντίδα για ασθενείς με μόνιμη ή παροδική ανικανότητα.

Το Κ.Θ.Β.Ε., ύστερα από πρόσκληση της Ανάπλασης, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου, συνεχίζοντας μια σειρά δράσεων που στόχο τους έχουν την προσφορά σε όσες ομάδες πληθυσμού δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική πράξη, καθώς θεωρεί ότι η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενών σε εκφράσεις πολιτισμού όπως το Θέατρο είναι σημαντική για την ποιότητα της ζωής τους και για την κοινωνική τους επανένταξη.

Μέσα από το «Θέατρο Κατ’Οίκων», οι ασθενείς της Ανάπλασης είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν αποσπάσματα γνωστών έργων από το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο, καθώς και διηγήματα σύγχρονων συγγραφέων. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η δράση του Κ.Θ.Β.Ε. «Εκείνος και… Εκείνος», με τους γνωστούς ήρωες του Κώστα Μουρσελά, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Ρήγα, να «εισβάλουν» αυτή τη φορά, μετά τα καφέ της Θεσσαλονίκης , στο χώρο του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο- πάνω από 200 άτομα και στις πρώτες σειρές πάνω από 60 αναπηρικά αμαξίδια- η ομάδα ηθοποιών του ΚΘΒΕ έγιναν συμμέτοχοι και συγχρόνως θεατές μιας ιδιαίτερα συγκινητικής βραδιάς. Στην επίσκεψη του Κ.Θ.Β.Ε. στις εγκαταστάσεις της Ανάπλασης παραβρέθηκε ο κ. Σωτήρης Χατζάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε.
Οι παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. δόθηκαν δωρεάν.

ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤ’ ΟΙΚΩΝ»

Συντονιστής δράσης: Στέργιος Τζαφέρης
Συμμετέχουν: Στέλλα Ράπτη, Μαριάννα Τάντου, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης.

«Εκείνος και… Εκείνος»
Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Παίζουν: Γιάννης Ηλιόπουλος, Γιώργος Καύκας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010, 00:06