«Το καθάρσιο του Μπέμπη»

«Το καθάρσιο του Μπέμπη»
... του Georges Feydeau

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Η Εταιρεία «ΘΕΑΣΗ» και ο Ιάκωβος Δρόσος παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Georges Feydeau «Το Καθάρσιο του Μπέμπη» στο θέατρο ALTERA PARS κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο Georges Feydeau (1862-1921) έγραψε το «Καθάρσιο του Μπέμπη» (“On Purge Bébé”) το 1910 και την ίδια χρονιά ανέβηκε στο Théâtre des Nouveautés. Εκτοτε έχει παιχτεί άπειρες φορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένα από το ωραιότερα δείγματα του θεατρικού είδους που οι Γάλλοι ονόμασαν «βωντβίλ» και που το εκπροσωπούσαν οι: Georges Feydeau, Eugène Labiche και Eugène Scribe. Το 1931 μάλιστα γυρίστηκε και ταινία από τον διάσημο Γάλλο σκηνοθέτη Jean Renoir, με πρωταγωνιστή ένα «ιερό τέρας του κινηματογράφου», τον Michel Simon.


Ενας βιοτέχνης ειδών κεραμικής αποφασίζει να δημιουργήσει ένα νέο μίγμα πορσελάνης με την προοπτική να κατασκευάσει το «άθραυστο καθήκι» που θα χρησιμοποιηθεί στον στρατό, με την υποστήριξη βέβαια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο καλεί σε γεύμα τον Υπουργό με την σύζυγο του και τον εξάδελφο της (που είναι και ο εραστής της) για την επίδειξη. Η επίσκεψη όμως παίρνει μια περίεργη τροπή εξ αιτίας του εφτάχρονου Μπέμπη, ο οποίος είναι δυσκοίλιος και επι πλέον δεν θέλει να πιει και το καθάρσιο του.

Αυτή η μονόπρακτη τρελλή κωμωδία του Feydeau, καυστική σάτιρα και κριτική της μεσοαστικής τάξης, θα παρουσιαστεί σε μιαν ελεύθερη διασκευή και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «σουρεαλιστική» και «ροκ» με συνεχείς ανατροπές και πολλή μουσική από έναν νεανικό θίασο έξι ηθοποιών.

Μια παράσταση με αφετηρία τις ταινίες του David Lynch και του Luis Bunuel, το Cabaret και τις μουσικές του Trent Reznor.

Συντελεστές
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Δρόσος
Διασκευή: Γιάννης Χάλαρης
Σκηνικό – Κοστούμια: Jean-François Hervé
Μουσική Επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Νασοπούλου
Artwork: Αργύρης Μιχάηλ

Παίζουν
Ζαχαρούλα Θεοδοσίου, Παναγιώτης Καρμάτης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Ελένη Νασοπούλου, Αντώνης Χαντζής και ο μικρός Χρήστος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
 Παρασκευή : 21:00
Σάββατο : 21:00
Κυριακή : 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 12 €

Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ALTERA PARS
Μεγ. Αλεξάνδου 123, Γκάζι
Τηλέφωνο : 210-3410011

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, 02:13