Στην ενδέκατη ατομική έκθεσή της, που θα πραγματοποιηθεί στην GALLERY X (Xotiko), στον Τριαντάρο της Τήνου, η ζωγράφος Αφροδίτη Παπαδουλή παρουσιάζει έργα μικρής -ως επί το πλείστον- κλίμακας με θέματα από τόπους θερινών διακοπών. Η έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται στις 7 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου, έχει τίτλο «Το καλοκαίρι με τις υποσχέσεις». Ώρες λειτουργίας: Από τις 18:30 έως μετά τα μεσάνυχτα.

Σε ακουαρέλα ή σε λινό με ακρυλικά, η δημιουργός, που άλλοτε στέκεται σε αναμνήσεις και άλλοτε ανασυνθέτει εικόνες με τη χαρά του πειράματος πάνω στο υλικό της -κάποια έργα με γύψο-, οδηγείται από την αφαίρεση και αποτυπώνει τη μαγεία των Κυκλάδων με τρόπο ποιητικό, αλλά και την ξενοιασιά, παρότι πλέον μοιάζει να ανήκει κυρίως στον χώρο της ανάμνησης. Στις ακουαρέλες νοιώθει κανείς τη δροσιά κάτω από τη σκιά των δέντρων, τα βότανα δίνουν τα θερμά χρώματά τους στα βράχια των νησιών, κάνοντας έτσι την αντίθεση με τη θάλασσα ως μοναδική αρμονική συνύπαρξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αφροδίτη Παπαδουλή γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται στον Διόνυσο. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας από το εργαστήριο Γιάννη Ψυχοπαίδη με integrated master στη ζωγραφική. Έχει διδάξει ως καθηγήτρια από το 2002 έως πρόσφατα. Έχει δέκα ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει συμμετάσχει σε 20 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Προγραμματισμένη μελλοντική συμμετοχή της στη Florence Biennale, τον Οκτώβριο 2021.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης