Οι Liebe είναι ένα αγγλόφωνο ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους είναι μία μείξη από ηλεκτρονική ποπ, ενώ είναι εμφανείς οι επιρροές τους από ακούσματα των 80’s.

Το ντουέτο αποτελείται από τον Δήμο Ζαχαριάδη (synths & programming) και τον Γιώργο Μπέγκα (vocals). Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2009 και το ντεμπούτο άλμπουμ τους, «Club Royal», κυκλοφόρησε το 2010 από την Universal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ, πραγματοποίησαν μια σειρά εμφανίσεων σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως River party Νεστορίου, Reworks festival, Dramaica youth festival, Earth wind Festival, ενώ η εμφάνισή τους στο πλευρό του Schiller στη Θεσσαλονίκη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το πρώτο τους single, «Models», έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε το single «Strangers», το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2012 από την Undo records/EMI.

Στις live εμφανίσεις τους τραγουδούν κομμάτια και από τα δύο τους άλμπουμ, συνοδευόμενα από πλούσιο οπτικό υλικό, ενώ διασκευάζουν και αγαπημένα τραγούδια από «Pet shop boys», «Soft Cell», «OMD», «Human League» και «Aha».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το νέο βίντεο κλιπ των Liebe, «Flamingo nights 70’s», από το άλμπουμ «Somewhere in time», το οποίο κυκλοφορεί από την undo/EMI.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης