Το Προαύλιο συμμετέχει στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 13:55
Το Προαύλιο συμμετέχει στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου
Η παρουσία του ελληνικού κινηματογράφου στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου (6 έως τις 16 Φεβρουαρίου) έχει συνέχεια. Η μικρού μήκους ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη με τίτλο Προαύλιο θα προβληθεί στην κατηγορία 14plus του προγράμματος Generation.

Το εν λόγω πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες την 14plus και την Kplus όπου συνολικά θα συμμετέχουν 60 ταινίες από 35 χώρες. Από αυτές οι 29 είναι μεγάλου μήκους ενώ από το σύνολο οι 5 ταινίες μεγάλου και οι 9 μικρού μήκους είναι κινουμένων σχεδίων.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του προγράμματος Μαριάν Ρέντπαθ: «Η ποικιλομορφία του προγράμματος ξεπερνά όλα τα όρια, ως προς το περιεχόμενο, την εικόνα, την αφηγηματική δομή και το ρυθμό. Κάθε μια ταινία δημιουργεί το δικό της σύμπαν αποτελώντας μια φανταστική κινηματογραφική περιπέτεια που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά.»Προαύλιο: Αθήνα. Καλοκαίρι. Μια παρέα μαθητών αράζει στο προαύλιο ενός σχολείου. Οι σχολικές αίθουσες είναι άδειες. Ο ήλιος καίει. Ένα μπαλόνι με νερό πέφτει από τον ουρανό και το μπουγέλο αρχίζει. Αυτό το μπουγιέλο όμως θα παίζεται μέχρι τελικής πτώσεως.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στη Ρηνιώ Δραγασάκη και η παραγωγή στην GUANACO και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη (της οποίας η προηγούμενη ταινία «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» συμμετείχε σε 35 διεθνή φεστιβάλ) είναι η δεύτερη συμμετοχή στο φεστιβάλ Βερολίνου που προέρχεται από τις πέντε ταινίες μικρού μήκους που πραγματοποιήθηκαν και προβλήθηκαν στο πλαίσιο του 3ου Athens Open Air Film Festival 2013, μετά το Washingtonia της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 14:01