Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών για το 2016 ανακοινώθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου και προκάλεσε πολλές και έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο.
  
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Jan Fabre εξήγησε στην συνέντευξη τύπου τις επιλογές του: «Στην πρώτη μου χρονιά ως καλλιτεχνικός διευθυντής, θέλω να δημιουργήσω ένα αφιέρωμα στο Βέλγιο. Το Βέλγιο, γιατί αυτή η μικρή χώρα είναι το σπίτι και το καταφύγιο μου. Γεννήθηκα και ανατράφηκα στο Βέλγιο, και έτσι έχω αναπτύξει την καλλιτεχνική πρακτική μου από εδώ, ως μια πύλη προς τον υπόλοιπο κόσμο. Το Βέλγιο, επειδή πολλοί διεθνούς φήμης καλλιτέχνες γαλουχήθηκαν εδώ.»
  
Οι Έλληνες καλλιτέχνες όμως δεν φαίνεται να ικανοποιήθηκαν από τον βελγικό προσανατολισμό του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και το έδειξαν μέσα από αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα και την ανάληψη πρωτοβουλίας για συλλογικές αποφάσεις.

Ανοικτό κάλεσμα έκανε μια ομάδα γνωστών ηθοποιών, με θέμα: «Φεστιβάλ Αθηνών- προκειμένου να ακουστούν απόψεις και να αναζητηθεί ένας κοινός τρόπος αντίδρασης» για την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 13.00 στο θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης