Η μεσαίου μήκους ταινία «Το ρόδι» του Χρήστου Καρτέρη είναι μια προσωπογραφία ενός άνδρα γύρω στα 45. Πρόκειται για ένα κοινωνικό έργο, με θέμα τον αποκλεισμό, ασπρόμαυρο, ψηφιακό, διάρκειας 38 λεπτών.

Έπειτα από επτά χρόνια απουσίας από την καθημερινότητα, έχοντας την ταμπέλα του κοινωνικού αποκλεισμού, προσπαθεί να ενταχθεί και να επιβιώσει σε αυτήν. Γεμάτος όρεξη για μια νέα αρχή στη ζωή του, οι δυσκολίες της σημερινής κοινωνίας τον κλοτσάνε από αυτήν, παλεύοντας ανάμεσα στη δουλειά, τη φιλία, την οικογένεια και τον έρωτα, με αντίπαλο τα παιχνίδια της μοίρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν τα καλοκαίρια, νύχτα, βλέπουμε να πέφτουνε αστέρια, δεν είναι επειδή αυτά δεν μπορούν να γαντζωθούν στον ουρανό, ούτε η αδυναμία τους τα κάνει να γλιστρούν, να σβήνουν, να χάνονται… Είναι μικρά καινούργια αστέρια που έχουν μόλις γεννηθεί και που, αλλάζοντας τη σύσταση του Σύμπαντος, πλέκουν τα παιχνίδια της μοίρας… Όπως τα σπόρια ενός ροδιού, που σπάει και ραγίζει κρεμασμένο, έξω από τη μάντρα, πάνω στο κλαδί μιας ροδιάς που ‘χει τις ρίζες της μέσα στον κήπο μιας παλιάς μονοκατοικίας…

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου θα γίνει η προβολή της μεσαίου μήκους ταινίας «Το ρόδι…» στο La Favorita, παρουσία του δημιουργού της ταινίας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

La Favorita, Τοσίτσα και Ζαίμη 13, Εξάρχεια.
Ώρα προσέλευσης: 21:00, τηλ. 2103839495
torodi.shortmovie@gmail.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πορεία της ταινίας
Η ταινία ξεκίνησε με προβολές σε διάφορους φιλότεχνους χώρους στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο στο κοινό (επιθυμία του Σκηνοθέτη) από τον Νοέμβριο του 2011, οπότε έγινε η πρώτη προβολή της. Οι προβολές θα συνεχιστούν και το 2012 όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία. Σε προβολές που έγιναν η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη. Η ταινία φιλοξενήθηκε ακόμα και σε σχολεία, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές.

Επίσης η ταινία θα προβληθεί τον Απρίλιο στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται στο Κιλκίς…

Σε κάθε προβολή της ταινίας θα παρευρίσκονται ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της.

Συντελεστές
Παίζουν: Ανδρέας Μασούρας, Χρήστος Κακαράκης, Λίλη Τέγου, Γεννάδιος Πάτσης,
Νίκος Κατσούρης, Καίτη Λαζαρίδη, Αγγελική Κασκαβέλη, κ.α.

Σενάριο: Χρήστος Καρτέρης , Ανδρέας Μασούρας
Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρτέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Σταμάτης Γιαννούλης
Ήχος – Μουσική : Ανδρέας Κουλούρης
Μοντάζ : Παναγιώτης Χοχλιός
Σκηνογραφία : Λουκία Χατζέλου
Μακιγιάζ : Άλκηστις Βουβαλίκη , Μίνα Χάμπα
‘Α Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Αγγέλκος
‘Β Βοηθός Σκηνοθέτη : Νικόλ Δρόσου
Οργάνωση – Εκτέλεσης Παραγωγής: Mayambush
Βοηθοί Παραγωγής: Κώστας Χάλαρης, Γιώτα Κασκαβέλη, Γιώργος Κλάδης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αλέξανδρος Γερασίμου
Επικοινωνία: e-mail: torodi.shortmovie@gmail.com

Πληροφορίες για τον σκηνοθέτη της ταινίας Χρήστο Καρτέρη

Ο Χρήστος Καρτέρης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Είναι 22 χρόνων, πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή βαθιά», βραβευμένος με τη διάκριση του πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού από το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, με εμπειρία στο θέατρο και το σινεμά, στράφηκε στη σκηνοθεσία κι αυτή την περίοδο ολοκλήρωσε την πρώτη μεσαίου μήκους ταινία του «Το Ρόδι». Επίσης συνεχίζει ετοιμάζοντας κι άλλα project.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης