Ολόκληρη η ομάδα της ανασκαφής στην Αμφίπολη, συμπεριλαμβανομένου του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, θα παραστούν στις επιστημονικές ανακοινώσεις που θα γίνουν το πρωί του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το ΥΠΠΟΑ -αρκετούς μήνες μετά την έναρξη των ανασκαφών και λίγες εβδομάδες ύστερα από την ολοκλήρωσή της με την ανεύρεση του σκελετού του νεκρού- διοργανώνει την αυριανή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των επιστημόνων αναφορικά με τις ανασκαφικές εργασίες στην Αμφίπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα η γ.γ Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσκάλεσε στην Αθήνα όλη την ανασκαφική ομάδα, τους εργάτες και τους συντηρητές, ώστε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που θα γίνει.

Ομιλητές θα είναι: Η Κ. Περιστέρη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, ο Αρχιτέκτονας κ. Λεφαντζής και ο πολιτικός Μηχανικός, Δ. Εγγλέζος.

Αναμένεται να είναι μια συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι επιστήμονες που συνεργάστηκαν θα παρουσιάσουν την άποψή τους σχετικά με πολλά θέματα, κύρια και δευτερεύοντα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν εκφραστεί και σύμφωνες και αντίθετες γνώμες, οπότε μια επαφή των επιστημόνων και του Τύπου με τους ανασκαφείς έχει ιδιαίτερη σημασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης