«Το σύμπαν του Αϊνστάιν» του Θανάση Θεολόγη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 23:10
«Το σύμπαν του Αϊνστάιν» του Θανάση Θεολόγη
Το θέατρο «Αργώ» παρουσιάζει την παράσταση «Το σύμπαν του Αϊνστάιν» του Θανάση Θεολόγη.Η ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο και ανέτρεψε όλες τις συμβατικές γνώσεις γύρω από το σύμπαν.Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να μεταμορφωθεί από ένα δυσλεκτικό παιδί, σ’ ένα επαναστατημένο παλληκάρι... Από έναν εκκεντρικό επιστήμονα, σ’ ένα πνευματικό γκουρού.
Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να διαβάσει τη σκέψη του δημιουργού του σύμπαντος και να ανατρέψει το σύμπαν του Νεύτωνα. Και όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος «…δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».Η ζωή του ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στην πολιτική, τις γυναίκες και τις εξισώσεις. Βέβαια, η μεγάλη του ερωμένη ήταν η έρευνα, όπου μπορούσε να περνάει μέρες μαζί της και πάλι ο χρόνος να μην του φτάνει.
Βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού... ένιωθε σαν άλογο που έπρεπε να τρέχει συνέχεια, κάπνιζε σαν τσιμινιέρα, κοιμόταν λίγο και έτρωγε χωρίς να σκέφτεται… καθώς η φήμη του τον έκανε όλο και πιο «ανόητο».Μία συμπαντική παράσταση στην οποία -αν ακολουθήσουμε τους κανόνες της αρχαίας τραγωδίας- η ζωή του είναι τα Χορικά, οι γυναίκες του η Παράβαση, το σύμπαν τα Επεισόδια και η Έξοδος η έρευνα.

Συντελεστές:
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ροδίτης
Σκηνικά- Κοστούμια: Κώστας Καυκαρίδης
Περούκες: Γιώργος Σκένδρος
Φωτογραφίες: Math Studio
Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Λοϊζίδης

Παίζουν: Θανάσης Θεολόγης, Ιωάννα Δελάκου, Αντώνης Καλογήρου
Μια συμπαραγωγή με την καλλιτεχνική εταιρεία «Αργώ»

Θέατρο «Aργώ»
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο (στάση μετρό Μεταξουργείο)
τηλ.: 210-5201.684
Έναρξη: Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 9.15μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (+ διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 12ευρώ, φοιτητικό 8ευρώ, ανέργων και μαθητών 5ευρώ.Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 23:10