Το «Sorry… I’m Greek!» στην Κύπρο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 14:28
Το «Sorry… I’m Greek!» στην Κύπρο
Μετά τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του Λάκη Λαζόπουλου στην Ευρώπη, η περιοδεία συνεχίζεται στην Κύπρο.

Η παράσταση «Sorry I’m Greek», την οποία γράφει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει ο Λάκης Λαζόπουλος, έχοντας μαζί του στη σκηνή 4 μουσικούς και 6 ηθοποιούς, ξεκίνησε στις 12 Μαΐου από το Ντίσελντορφ.

«Το “Sorry… I’m Greek!” είναι μια παράσταση γεμάτη μνήμες» γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος στο έντυπο πρόγραμμα. «Μνήμες δικές σας, μνήμες των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα, καινούργιες σκέψεις… Όλα αυτά ξαναζωντανεύουν μέσα από τον τσολιά. Σαν ο τσολιάς, διαλυμένος ψυχικά, να γεννάει από μέσα του όλα αυτά τα σώματα, όλες αυτές τις ψυχές, όλες αυτές τις οντότητες, οι οποίες έρχονται να μιλήσουν, να πουν την ιστορία τους, την τρέλα τους… Αυτό που ζητάμε, και πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε, είναι αυτό που ζητά κάθε πληγωμένος άνθρωπος, κάθε πληγωμένος λαός: να ξεχάσει αυτά που συνέβησαν και κουβαλάει. Ταράζεται όταν περπατούν πάνω από τις πληγές του. Ακόμα κι αν δεν φορούν μπότες. Ακόμα και ξυπόλητοι να περπατήσουν, αυτοί που πέρασαν από πάνω του, στο παρελθόν, από τον ήχο που σε πατάνε, αντιδράς. Δεν το κάνεις εχθρικά. Το κάνεις όπως μια πληγή φωνάζει… Είμαι εδώ - μέσα από τους χαρακτήρες, τους ήρωες, τον τρόπο που με γνωρίσατε - για τους Έλληνες και μόνο για τους Έλληνες.

Καλοδεχούμενοι όλοι, έτσι όπως τα σπίτια των Ελλήνων είναι πάντα ανοιχτά για όλους. Άλλα όταν έρθει η ώρα να χορέψουμε, τα βήματα του χορού τα ξέρουμε μόνο εμείς. Και αυτά τα βήματα του χορού ήρθα πάλι να θυμηθούμε. Αυτήν την κίνηση που χάσαμε, μέσα από την κούραση της ψυχής μας, θέλω να ξανά αποκαταστήσουμε όλοι μαζί. Ο καθένας από εμάς σήμερα θα δώσει την αναγκαία δύναμη να ξαναπιάσουμε την ψύχη μας και να την σηκώσουμε όρθια. Οι καιροί μας περιμένουν» συμπληρώνει.

-23/07 ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
-24-25/7 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΙ ΑΓΛΑΤΖΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
-27/07 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ.

Η ίδια παράσταση θα μεταφερθεί αρχές του φθινοπώρου στη Ν. Υόρκη και την Αυστραλία.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 15:33