«ΤΟ ΣΩΣΕ»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 00:27
«ΤΟ ΣΩΣΕ»
Όταν ένας περιοδεύων θίασος που αποτελείται από ηθοποιούς «Β΄ κατηγο-ρίας», αποφασίζει να ανεβάσει μια φάρσα «Β΄ κατηγορίας» θεωρώντας την ως κα-ταπληκτική κωμωδία, γίνεται «ΤΟ ΣΩΣΕ»! Το «μανιακό θηριοτροφείο» απροσάρμο-στων ηθοποιών, αποτελείται από μια πρωταγωνίστρια που ξεχνάει συνέχεια τις α-τάκες της και δεν καταφέρνει ποτέ να συγχρονίσει τα λόγια με την κίνηση, έναν φι-λόδοξο κι αριβίστα που ποτέ δεν καταλαβαίνεις τι λέει, έναν προσφάτως χωρισμένο ηθοποιό που στη θέα της βίας αιμορραγεί, μια μελιστάλαχτη κουτσομπόλα, έναν απόμαχο αλκοολικό και μια ευσυγκίνητη ενζενί που χάνει συνεχώς τους φακούς επαφής της. Επιπλέον το έργο, έχει την καταστροφική συνδρομή: ενός κομπλεξικού σκηνοθέτη που θεωρεί ότι μόνο τα έργα του Σαίξπηρ είναι αντάξιά του, της αγχωτι-κής βοηθού του που πανικοβάλλεται με το παραμικρό κι ενός φροντιστή που, συν τοις άλλοις, αναγκάζεται να ντουμπλάρει όλους τους ρόλους! Τι θα γίνει τελικά???, Θα τα καταφέρουν να ανοίξει η αυλαία ή θα γίνει ΤΟ ΣΩΣΕ;

Πόρτες που ανοιγοκλείνουν με πάταγο, παράνομα ζευγαρώματα, ρούχα που βγαίνουν και βρίσκονται αλλού ‘ντ αλλού, ερωτικές περιπτύξεις, παρεξηγήσεις, πα-ρασκηνιακοί καβγάδες, ενοχλητικοί διαρρήκτες, ψεύτικοι σεΐχηδες και …. πιάτα με σαρδέλες που περιπλανιούνται πάνω στη σκηνή θα κάνουν τους θεατές να αναρω-τηθούν αν έτσι ανεβαίνει μία θεατρική παράσταση! Η ιστορία που συνοδεύει τον θίασο είναι εξίσου μπερδεμένη. Τα ερωτήματα σχετικά με τους ηθοποιούς – ποιος είναι ερωτευμένος με ποιον, ποιος γνωρίζει τι, γιατί όλοι είναι θυμωμένοι – είναι εξίσου βαθιά (και άσχετα) με τα ερωτήματα αναφορικά με τους χαρακτήρες που υποδύονται.

Αυτή η αριστουργηματική φάρσα καταστάσεων είναι μια σάτιρα της ζωής στο θέατρο, που παρουσιάζει τον τρόπο που ανεβαίνει μία παράσταση από έναν θίασο μέτριων ηθοποιών. «ΤΟ ΣΩΣΕ» είναι μια εξαιρετικά αστεία αποκάλυψη του τι μπορεί να συμβεί πίσω από τη σκηνή και του χάους που προκύπτει από έναν δυσ-λειτουργικό θίασο ηθοποιών οι οποίοι προβάρουν και στη συνέχεια ανεβάζουν ένα έργο, ενώ, συγχρόνως, αφήνουν ανεξέλεγκτη την ατομική τους ιδιοσυγκρασία και βγάζουν στη φόρα τα προσωπικά τους, δημιουργώντας ίντριγκες εντός και εκτός σκηνής.
Κάθε πράξη είναι πιο αστεία από την προηγούμενη. Μετά από αυτή την πα-ράσταση δε θα δείτε ποτέ ξανά το θέατρο με τον ίδιο τρόπο!

Έναρξη 20 Οκτωβρίου, στο Θέατρο ΖΙΝΑ

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου, Σταμάτης Φασουλής,
Άννα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Κυριακού
Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Καλλία


Παίζουν:
Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Μπέσυ Μάλφα
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Χριστίνα Τσάφου
Πάνος Σταθακόπουλος
Βάσω Γουλιελμάκη
Ντίνος Σπυρόπουλος
Άννα Μενενάκου
Συμμετέχει
ο Γιώργος Κωνσταντίνου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ Λαϊκή απογευματινή 7: 30 μμ
ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 6μμ λαϊκή απογευματινή, βραδινή 9 μμ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 20,16,13 Ε

Θέατρο ΖΙΝΑ
Λ. Αλεξάνδρας 74
210 6424414

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 00:27