«Το Ταξίδι» της +πλευσης καθήλωσε τους εκατοντάδες θεατές στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής

«Το Ταξίδι» της +πλευσης καθήλωσε τους εκατοντάδες θεατές στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής
Aσφυκτικά γέμισε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου η αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής όπου έκανε πρεμιέρα «Το Ταξίδι», το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε κατά τον Διάπλου 2017 της +πλευσης από τον Γιάννη Σταθόπουλο σε Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη, Ψέριμο, Τέλενδο, Λειψούς και Αρκιούς.

Η αίθουσα Banquet με την δυναμικότητα των 650 καθήμενων αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος κόσμου, καθώς παρά τις επιπλέον προσθήκες καθισμάτων, δεκάδες ακόμη παρακολούθησαν την προβολή και τις υπόλοιπες παρουσιάσεις όρθιοι περιμετρικά της αίθουσας.

Ο φακός του κινηματογραφιστή Γιάννη Σταθόπουλου (επίγειος αλλά και… ιπτάμενος), οι μουσικές του ίδιου και του Τάσου Λυμπέρη, η αφήγηση της Λίας Λάππα και του Αντώνη Καρυστινού, ο ήχος του Παναγιώτη Δεληνικόλα, το post production του Αντώνη Οικονόμου, καθήλωσαν τους θεατές για πάνω από μισή ώρα, καθώς έγιναν κοινωνοί των συναισθημάτων που νιώθουν οι εθελοντές, της ζεστασιάς με την οποία τους περιβάλλουν οι ακρίτες μας, των μοναδικών εικόνων και θαλάσσιων τοπίων στα οποία πραγματοποιείται η προσπάθεια της +πλευσης να στηρίξει τα μικρότερα από τα νησιά μας.

Δείτε τα βίντεο:

 Ο Γιάννης Σταθόπουλος δηλώνει: "Οφείλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Σύμπλευσης που στήριξε την τρέλα μου από την αρχή μέχρι το τέλος και εμπιστεύθηκε τυφλά το μεράκι και την τέχνη μου, ελπίζω να ξεπέρασα τις προσδοκίες σας!

Οφείλω όμως να ευχαριστήσω προσωπικά τον αγαπημένο φίλο Anastasis Orestes Papadelos που με ένταξε σε αυτή την οικογένεια και φυσικά τους συντελέστες για την ολοκλήρωση του έργου αυτού... Τον Tasos Lymperis και τον Panagiotis Delinikolas για τις ατελείωτες ώρες μέσα στο στούντιο, με τον Τάσο και μένα ειδικά οφείλω να σας ενημερώσω ότι γραφτήκανε κοντά 22 μουσικά κομμάτια πάνω στην εικόνα μας και φυσικά την Lia Lappa και τον Antonis Karistinos που είχα την τιμή με τις βελούδινες φωνές τους να ντύσουνε ερμηνεύοντας το ντοκιμαντέρ και τέλος τον Tony Oikonomou που με τους 2σδυάστατους χάρτες του συντρόφευσε την εικόνα δένοντας την ροή της.

Τέλος δεν μπορώ να αφήσω απ' έξω όλο το ΔΣ της σύμπλευσης που με τους άψογους συντονισμούς ασχέτος ώρας και στιγμής ήταν εκεί... Ότι χρειαστήκαμε το είχαμε σε απίστευτους χρόνους. Δεν μπορώ να αφήσω απ έξω μια ήρεμη δύναμη που όταν δεν γράφει απλά κάνει uploads αυτά που ήδη έχει γράψει με μια τσικουδιά να τον συντροφεύει τον Christos Kakavogiannis σε ευχαριστώ για όλα. Και φυσικά όλους τους εθελοντές μας που είναι πάντα παρόν να προσφέρουν αγάπη παιδεία και υγεία σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη... στους Έλληνες Ακρίτες μας!

Χτές είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουν πάνω από 800+ άτομα το νέο μας Ντοκιμαντέρ "ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ"στο Μέγαρο Μουσικής... Η αγάπη που εισπράξαμε και συνεχίζουμε να εισπράττουμε μοναδική και δεν περιγράφεται ούτε με λόγια ούτε με εικόνες. Σας υπόσχομαι ότι θα φροντίσουμε αυτή η ταινία, να ταξιδέψει σε Ευρώπη και Αμερική γιατί το τελευταίο σύνορο της Ελλάδας μας είναι τα πόδια και η ψυχή της ΓΗΣ μας! Symplefsi ανάγκη για προσφορά! http://symplefsi.org"Αμέσως μετά, στον δημιουργό και τους συντελεστές της ταινίας απονεμήθηκε βραβείο από την +πλευση για την αμιγώς εθελοντική προσφορά τους.

Στο φουαγιέ της αίθουσας πραγματοποιήθηκε μία ακόμη, παράλληλη, εκδήλωση, με έκθεση φωτογραφιών του Γ.Σταθόπουλου από τον Διάπλου τυπωμένες σε αλουμίνιο σε μεγάλη διάσταση και με ειδική επεξεργασία.

Τα έργα αυτά διατέθηκαν προς πώληση στους φίλους της +πλευσης, με στόχο την συγκέντρωση των απαραίτητων κεφαλαίων για την υλοποίηση νέων έργων στα νησιά μας. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εξίσου μεγάλη και υπήρξαν δεκάδες παραγγελίες, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι δήμαρχοι Σικίνου κ. Βασίλης Μαράκης και Λειψών κ. Φώτης Μάγγος, ο αντιδήμαρχος Κιμώλου Τάκης Σαρδής, εκπρόσωποι των χορηγών της +πλευσης στην πλειάδα έργων που έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά, αλλά και υποψήφιοι νέοι χορηγοί και υποστηρικτές της.

Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι επερχόμενες δράσεις της +πλευσης, με την χειμερινή εξόρμηση στο Καστελλόριζο από τις 17 ως 19 Νοεμβρίου, αλλά και ο Διάπλους 2018 από τις 26 Απριλίου ως τις 6 Μαΐου σε Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Αστυπάλαια, Ψέριμο, Αρκιούς και Λειψούς.Το ιδρυτικό μέλος της +πλευσης κ. Βασίλης Αθανασίου παρουσίασε τα έργα που προωθεί προς υλοποίηση η ομάδα, αρχής γενομένης από το Καστελλόριζο και την επισκευή της οροφής των δύο σχολικών κτιρίων, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μέτρα το Καλό», αποτέλεσμα της συνεργασίας με την STANLEY BLACK&DECKER.

Αυτά είναι, μεταξύ άλλων:

• Κίμωλος: ανακαίνιση του αύλιου χώρου στο Δημοτικό για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και χορήγηση ανατρεπόμενου οχήματος ανακυκλώσιμων υλικών που το νησί είναι έτοιμο να διαχειριστεί
• Σίκινος: λυμματοφόρο όχημα για την υποστήριξη των τουριστικών υποδομών και του λιμανιού και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης
• Ηρακλειά: Πλωτή προβλήτα επέκτασης του μικρού λιμανιού του νησιού
• Αγαθονήσι: Κατασκευή δύο αιθουσών διδασκαλίας και μικρού γηπέδου μπάσκετ στο σχολείο
• Λειψοί: Ακρυλικό δάπεδο στο γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου-Λυκείου, χορήγηση μικρού ανατρεπόμενου απορριμματοφόρου και αυτοκινούμενου σαρώθρου στις υπηρεσίες του Δήμου
• Εξοπλισμός: Η +πλευση αναζητά χορηγό για την επέκταση του εξειδικευμένου φορητού εξοπλισμού της για οφθαλμιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Αθανασίου ανακοίνωσε ότι ήδη οριστικοποιήθηκε η χρηματοδότηση της μίας σχολικής αίθουσας στο Αγαθονήσι από το The Hellenic Initiative, φορέα της ομογένειας της Αμερικής.

Η βραδιά έκλεισε με την αναφορά στις μακρόπνοες συνεργασίες με χορηγούς:
• COLGATE PALMOLIVE για την εγκατάσταση αφαλατωτών, τόσο μικρού μεγέθους στα σχολεία όσο και μεγάλων, για την παροχή κρυστάλλινα καθαρού νησιού σε νησιωτικούς οικισμούς ή και ολόκληρα νησιά.
• ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ για την παροχή υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές των ακριτικών νησιών και την υποστήριξη με διαδικτυακά συγγράμματα και σημειώσεις για την δευυτεροβάθμια εκπαίδευση
• STANLEY BLACK&DECKER στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μέτρα το Καλό», με πρώτο στόχο την υποστήριξη σχολείων με υποδομές (όπως στο Καστελλόριζο), την χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και άλλων υποδομώνΚορωνίδα της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του Μέγα Χορηγού της +πλευσης, που είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, για την χορήγηση στη Σίκινο πλωτής προβλήτας που διεύρυνε σημαντική το δυναμικό του μικρού λιμανιού του νησιού. Το τέλος της εκδήλωσης βρήκε το φουαγιέ κατάμεστο από κόσμο, να απολαμβάνει μπουφέ και κρασί, προσφορά ενός ακόμη φίλου της +πλευσης, για να ολοκληρωθεί μία μοναδική βραδιά για τους εθελοντές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που επίσης διέθεσε δωρεάν τους χώρους του, υποστηρίζοντας τις δράσεις για τη στήριξη των ακριτικών και απομονωμένων νησιών.

Πηγή: idrones.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 20:48