Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Η υπέροχη ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα της αποβάθρας του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, όπου εδώ και 15 χρόνια σταθμεύει η καλλιτεχνική αμαξοστοιχία το Τρένο στο Ρουφ, ενθουσίασε τους θεατές και τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ» που έκλεισε με επιτυχία τον 2ο κύκλο του εδώ και λίγες ημέρες. Έτσι έπεισαν τη δημιουργό του, ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Τατιάνα Λύγαρη να κάνει το Τρένο-Θέατρο της και… καλοκαιρινό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποδράστε στο πιο δροσερό και ατμοσφαιρικό σημείο της πόλης με décor τα φωτισμένα βαγόνια και τις ανθισμένες πικροδάφνες, για βραδιές γεμάτες αναπάντεχα happenings με μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, performers, street artists κα.

Μη χάσετε την ομαδική έκθεση 30 εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο «Αποσκευές», τις προβολές video-art, και τα ψαγμένα μουσικά ακούσματα του Dj. Απολαύστε δροσερά cocktails αλλά και την αυτοσχέδια γαστριμαργική γωνιά με αυθεντική ιταλική pizza. Το ανοιχτό parking φυλάσσεται και είναι δωρεάν.

Το «ανήσυχο» Τρένο στο Ρουφ, στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, δημιούργησε πλέον ένα νέο φιλόξενο υπαίθριο καλλιτεχνικό στέκι, που ζωντανεύει από το πάθος, το κέφι και τη δημιουργικότητα των πολλών νέων ανθρώπων που το έχουν ήδη επιλέξει ως δικό τους χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθημερινά (εκτός Κυριακής) από 8.00 μ.μ. και…
ό,τι καλλιτεχνικό happening σας προκύψει!

Τρίτη 10 Ιουλίου
“Καλοκαιρινά”
Χαρά Καλατζίδου (φωνή), Απόστολος Κανάρης (πιάνο)
Τραγούδια με ατμόσφαιρα καμπαρέ, λάτιν, διεθνούς κινηματογράφου μαζί με
μελωδίες από τον δίσκο της Χαράς Καλατζίδου «Φεγγάρι φεγγαράκι μου».

Τετάρτη 11 Ιουλίου (συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)
“Case study” (2007)
Γιώργος Δρίβας
ασπρόμαυρο, με ήχο / διάρκεια 17΄38΄΄ / με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους
“Empirical Data” (2011)
Γιώργος Δρίβας
ασπρόμαυρο, με ήχο / διάρκεια 34΄ / με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους
Ο Γιώργος Δρίβας στο Case Study και στο Empirical Data συνδυάζει γραπτό κείμενο με ασπρόμαυρες ψηφιακές φωτογραφίες σε αφηγήσεις που θίγουν θέματα αποξένωσης και κοινωνικής προσαρμογής μέσα στον αστικό ιστό.

Πέμπτη 12 Ιουλίου
“Οι 4SOME SYNDROME σε μια βραδιά με jazz vintage rock sounds”
Έλενα Καραγιάννη (φωνή), Περικλής Μπισκίνης (πιάνο), Κώστας Στάμου (ακουστικό μπάσο), Νίκος Μαρτζιώκας (κρουστά)
Εμφανώς επηρεασμένοι από τη δικές τους γενιές του ’80 & ’90, οι 4SOME SYNDROME διασκευάζουν με ένα ιδιαίτερο vintage jazz-rock ύφος, κομμάτια από μπάντες και καλλιτέχνες όπως Cure, U2, D.Bowie, T.Waits, Violent Femmes, Bronski Beat, Blondie, Nina Simone κ.α.
Κατά την διάρκεια της συναυλίας, στο χώρο, θα γίνει προβολή με Art Videos από εικαστικούς καλλιτέχνες.

Τετάρτη 18 Ιουλίου (συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)
“The art of sleep – η τέχνη του ύπνου” (2006)
YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES
flash animation, με και χωρίς δικτυακή σύνδεση, με πρωτότυπο σάουντρακ / διάρκεια 18΄ 45’’ / ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους
Το The art of sleep των Κορεατών YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES είναι ένα flash animation μόνο με κείμενο και μουσική. Το κείμενο, που ακολουθεί το ρυθμό της μουσικής, αποτελεί τον καυστικό μονόλογο ενός άυπνου αφηγητή που αγωνιά για τη σημασία και το ρόλο της τέχνης σήμερα.

Πέμπτη 19 Ιουλίου
“Οι Carousel σε ένα μουσικό ταξίδι στη Βόρειο Μεσόγειο”
Φαίνη Νούσια (φωνή, κρουστά), Μαριαλένα Σπίνουλα (φωνή, κρουστά), Μάκης Παπαγαβριήλ (φωνή, κρουστά, κιθάρα, μαντολίνο), Γιάννης Αλυγιζάκης (κιθάρα, μαντολίνο), Γιάννης Γεωργαντέλης (ακορντεόν, κιθάρα)
Μέσα από τις πολυφωνίες κι από τους ήχους του ακορντεόν, της κιθάρας, των κρουστών, και του μαντολίνου, οι Carousel ταξιδεύουν τον ακροατή από την Ελλάδα και τη Σικελία, στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στις καντσονέτες και τις ταραντέλες της Νάπολης, στην Κορσική και τη Νότια Γαλλία, ως την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Τετάρτη 25 Ιουλίου (συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)
“Suicide” (2003)
Shelly Silver
βιντεοταινία, έγχρωμη, με ήχο / διάρκεια 70΄ / αγγλικά, με ελληνικούς υπότιτλους
Το Suicide της Shelly Silver είναι ένα βίντεο μεγάλου μήκους, που παίρνει τη μορφή μιας ερασιτεχνικής ημερολογιακής καταγραφής του ταξιδιού και των σκέψεων της Αμάντα. που υποδύεται ή ίδια η καλλιτέχνις. Γράφοντας το σενάριο παράλληλα με τα γυρίσματα και το μοντάζ, η καλλιτέχνις επιτρέπει στα κινηματογραφημένα συμβάντα να επηρεάσουν τη ροή της ιστορίας, καθώς αυτή εξελίσσεται. Με αυτόν τον τρόπο, χάνονται τα όρια μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας, σε μια μελαγχολική ιστορία αποξένωσης και περιπλάνησης.

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Προαστιακός Ρουφ
(10΄ με τα πόδια από το στάση Μετρό «Κεραμεικός»)
τηλ: 210-5298922
www.totrenostorouf.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης