… του José Ramón Fernández (Βραβείο Θεάτρου 2011)

Η Γιολάντα Μαρκοπούλου και η ομάδα του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ μεταφέρονται για λίγο στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου και παρουσιάζουν από τις 24/5 ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης ισπανικής δραματουργίας «Το Χώμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο έργο με στοιχεία θρίλερ, που ξαφνιάζει με την πρωτότυπη φόρμα, την αστυνομική πλοκή και τα αμείλικτα ερωτηματικά του.
Η ιστορία του Πόθο και του Μιγκέλ, της Πιλάρ και της Μαρίας και το μεγάλο μυστικό που κρύβουν σ’ ένα μακρινό χωριό κάπου στην Ανδαλουσία, η ενοχική σιωπή μιας μικρής κοινωνίας, η συγκάλυψη ενός εγκλήματος και το ψέμα, είναι μερικά από τα στοιχεία αυτής της εντυπωσιακής και συγκινητικής ιστορίας, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Το Χώμα» ήταν φιναλίστ για το βραβείο Tirso de Molina το 1998, ενώ ο συγγραφέας του José Ramón Fernández τιμήθηκε με το Βραβείο Θεάτρου στην Ισπανία το 2011.

Η μετάφραση από τα ισπανικά είναι της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Χώμα» παίζουν οι: Ολγα Τουρνάκη, Γιώργος Μπινιάρης, Μαρία Αιγινίτου, Τάνια Παλαιολόγου, ο μικρός Ηλίας Καράμπελας και ο Τheo Alexander (γνωστός από την αμερικάνική σειρά «True Blood»).

Την σκηνοθεσία υπογράφει η Γιολάντα Μαρκοπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Αλεξάνδρα Σιάφκου και ο Αριστοτέλης Καρανάνος, τον ηχητικό σχεδιασμό και την μουσική της παράστασης έχει κάνει ο Λάμπρος Πηγούνης, ενώ στην κίνηση των ηθοποιών συνεργάστηκε η Ζωή Χατζηαντωνίου.

Τους σχεδιασμούς των φωτισμών επιμελείται η Ηλέκτρα Περσελή.

Βοηθός σκηνοθέτη: Τζέλλα Χριστοπούλου, βοηθός σκηνογράφου κι ενδυματολόγου: Χαρά Κουρταλή.

Η παράσταση παρουσιάζεται με την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Info/στήλες θεαμάτων:
«Το χώμα» του José Ramón Fernández
Γιατράκου 2 (πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο)
Από τις 24/5, Δευτέρα – Κυριακή στις 9.15μμ εκτός Τετάρτης
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (γενική είσοδος)
τηλ. κρατήσεων 6981.802544

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης