Είχαμε την ευκαιρία και την χαρά, να βρεθούμε χθες στο Metropolis Live Stage, στην Avant Premiere μιας πολύ ενδιαφέρουσας μουσικής παράστασης που έχουν ετοιμάσει ο Θάνος Μικρούτσικος με τα Υπόγεια Ρεύματα.

Η οπτικό-ακουστική συναυλία που παρακολουθήσαμε, είναι ένα πάντρεμα τραγουδιών με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών, με το rock και τα blues.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία του γνωστού συγκροτήματος «Υπόγεια Ρεύματα» με τον Θάνο Μικρούτσικο έδωσε μια διαφορετική διάσταση στους στίχους των (Β.Μαγιακόφσκι, Ν.Χιχμέτ, Μπ.Μπρεχτ, Γ.Ρίτσος, Α.Αλκαίος, Μ.Ελευθερίου, Μ.Αναγνωστάκης, Φρ.Βιγιόν, Κ.Τριπολίτης, Ν.Καββαδίας, Β.Μπίρμαν κ.ά.), αφού οι διασκευές και οι ερμηνείες των τραγουδιών ήταν βασισμένες σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βίντεο που επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε ζωντανά ο Άρης Σπυράτος τα οποία και προβλήθηκαν στο φόντο της σκηνής, ήταν βασισμένα σε φωτογραφικό υλικό με το χαρακτήρα της τέχνης του δρόμου (street art) και σε συνδυασμό με τους φωτισμούς του Μανώλη Μπράτση ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τα κομμάτια.

Το κλείσιμο της βραδιάς ήταν συγκινησιακά φορτισμένο. Ο Θάνος Μικρούτσικος πήρε το μικρόφωνο και αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, αφιέρωσε την παράσταση στη μνήμη της Μαρίας Δημητριάδη, της καλλιτέχνιδας που τίμησε με τη φωνή της σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του.

Έτσι η αυλαία έπεσε υπό τους ήχους της ηχογραφημένης φωνής της Μαρίας Δημητριάδη που ερμήνευε το τραγούδι «Η πιο όμορφη Θάλασσα».    

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους:

Απόστολο Καλτσά: μπάσο

Γρηγόρη Κλιούμη: κιθάρα – φωνή

Κώστα Παρίσση: κιθάρα – φωνητικά

Τάσο Πέππα: τύμπανα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης