Τριήμερο στο μικρό ορεινό χωριό Βαμβακού Λακωνίας, στις πλαγιές του Πάρνωνα, προτείνει από 1η έως 3 Ιουλίου το Vamvakou Experience Festival 2022.

«Ένα τριήμερο γεμάτο αυθεντικές βαμβακίτικες εμπειρίες» υπόσχεται το φεστιβάλ που σχεδίασε η ομάδα της Vamvakou Revival για την αναβίωση του χωριού, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με φόντο το καταπράσινο τοπίο του βουνού θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο ανοιχτές εκδηλώσεις πολιτισμού, γαστρονομίας, αθλητισμού και τεχνολογίας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Vamvakou Experience Festival 2022 περιλαμβάνει: ένα stand-up comedy show «Staying Alive» από την κωμικό, Κατερινά Βρανά, ένα cocktail party με τους The Blue Sins και μια μοναδική συναυλία των Gadjo Dilo στην πλατεία του χωριού. Ένα εργαστήριο σοκολάτας από τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο, οινογνωσία, παραδοσιακές συνταγές και μυστικά γαστρονομίας από τις γυναίκες του χωριού και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Βαμβακούς «Βαμβακιά» σε επιμέλεια της Γιάννας Μπαλαφούτη.

Μία έκθεση προφορικών ιστοριών από την ελληνική ύπαιθρο από το Istorima, μία διαφορετική μουσική διαδρομή με το Oros Ensemble, πεζοπορία και ποδηλασία, αθλητικές δραστηριότητες, αρωματοθεραπεία και κεραμική. Παλιές παραδόσεις θα έρθουν στο σήμερα με μία πολιτιστική εκδήλωση που βασίζεται στο έθιμο του γάμου και «την Αγάπη της Ζωής», σε επιμέλεια του δρ Σταύρου Σπηλιάκου, συνοδεία οκταμελούς ορχήστρας λαϊκών οργάνων, το «Ντιλμπεράκι», με τη συμμετοχή του χορευτικού συλλόγου «Η Πυρρίχη» και της Ενοριακής Χορωδίας Ανωγείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης