Βασιλικό μoβ λουλούδι ονομάστηκε «Μέγκαν Μαρκλ»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:30
Βασιλικό μoβ λουλούδι ονομάστηκε «Μέγκαν Μαρκλ»

Όταν γίνεσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου πολλά διαφορετικά πράγματα παίρνουν το όνομά σου. Δρόμοι, παμπ, ποτά ακόμη και λουλούδια.

Το νεότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, η Δούκισσα του Σάσσεξ έδωσε πρώτη φορά το όνομά της και συγκεκριμένα, σε άνθος.

Η Βασιλική Βρετανική Φυτοκομική Εταιρεία ονοματοδότησε μία βασιλική μoβ κληματίδα με ροζ πινελιές Μέγκαν Μαρκλ.

Η «Μέγκαν» είναι μία υπέροχη με πλούσια άνθηση κληματίδα που θα ανθίζει συνήθως δύο εποχές κάθε χρόνο – η πρώτη ανθοφορία, η πιο παραγωγική είναι «κοντά στην περίοδο που παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο» και η δεύτερη, στις αρχές του φθινοπώρου.

Το λουλούδι θα κυκλοφορήσει επίσημα στην ανθοκομική έκθεση στο Τσέλσι του Λονδίνου της Βασιλικής Βρετανικής Φυτοκομικής Εταιρείας (RHS), Chelsea Flower Show, οπότε δεν αποκλείεται και επίσκεψη της Μέγκαν Μαρκλ.

Πολλοί βασιλείς έχουν λουλούδια που φέρουν το όνομά τους. Υπάρχει η κλαματίδα «Βασιλικός Γάμος» ένα λευκό λουλούδι αφιερωμένο στον γάμο του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει ένα ροζ τριαντάφυλλο με το όνομα της και το όνομα της Νταϊάνας, της εκλιπούσας πριγκίπισσας της Ουαλίας, φέρει μία ροζ κληματίδα.

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ, η κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον έχει επίσης το δικό της λουλούδι, ένα πράσινο χρυσάνθεμο και μία βιολετί κληματίδα είναι αφιερωμένη στον αδερφό της, πρίγκιπα Λούις.

Ο μεγαλύτερος αδερφός τους, Τζορτζ έχει δώσει το όνομά του σε έναν νάρκισσο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ είχαν τη δυνατότητα να δουν τη λευκή και ροζ ορχιδέα που δημιουργήθηκε προς τιμήν τους, όταν επισκέφθηκαν τη Σιγκαπούρη το 2012.

Με την άφιξη του μωρού του πρίγκιπα Χάρι και της δούκισσας του Σάσσεξ σε λίγους μήνες, σίγουρα ένα ακόμη βασιλικό λουλούδι είναι καθ’ οδόν.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ συνεργάστηκε με τη Βασιλική Φυτοκομική Εταιρεία και τους αρχιτέκτονες τοπίου Davies White για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν έναν κήπο στη φετινή ανθοκομική έκθεση στο Τσέλσι.

Ο κήπος με θέμα τα δάση θα αναδείξει τα οφέλη της ζωής στην ύπαιθρο και θα εμπνεύσει τα παιδιά, τις οικογένειες και τις κοινότητες να επιστρέψουν στη φύση τονίζοντας τα αποδεδειγμένα οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:36