Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 14:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός  και οι εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική», που έχουν επιμεληθεί οι Mick Cooper, Maureen O’Hara, Peter F. Schmid, Arthur C. Bohart.

Θα μιλήσουν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρία Μαλικιώση-Λοΐζου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Άννα Χριστοπούλου, Καθηγήτρια Κλινικής Κοινοτικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
Ηλίας Βλάχος, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, επιστ. συνεργάτης στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Θα διαβαστεί χαιρετισμός και ένα κείμενο της Suzanne Keys, μίας εκ των συγγραφέων, Προσωποκεντρικής Συμβούλου και Επόπτριας, ενεργού μέλους της Βρετανικής και Διεθνούς Προσωποκεντρικής Κοινότητας Θεραπευτών.

Θα απευθύνει χαιρετισμό η Αγγελική Κουρή, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι Ιωάννα Κουστένη και Παύλος Ζαρογιάννης, οι οποίοι πραγματοποίησαν την επιστημονική και μεταφραστική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε μια εποχή που οι όροι «αποδοχή» και «ενσυναίσθηση» υιοθετούνται ευρέως από τον επιστημονικό και μη κόσμο –χωρίς απαραίτητα να αναφέρεται η πρωτοποριακή εργασία του Carl Rogers– είναι σημαντική η περαιτέρω εδραίωση και προαγωγή της προσωποκεντρικής φιλοσοφίας και θεραπευτικής πρακτικής στην κοινότητα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ίσως την πληρέστερη επικαιροποιημένη καταγραφή του προσωποκεντρικού επιστημονικού πεδίου• καταγραφή που καταφέρνει να παραμένει «πιστή» στις πρωτότυπες αναφορές του Carl Rogers και ταυτόχρονα να είναι «ανοικτή» και «συμπεριληπτική» στις σύγχρονες εξελίξεις και σε διαφορετικές ματιές.

Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα μέρη τα οποία επικεντρώνονται στη θεωρία, στην πρακτική, στις θεραπευτικές εφαρμογές σε συγκεκριμένες ομάδες πελατών και σε επαγγελματικά ζητήματα που αφορούν τις/τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Αυτοί οι τέσσερις άξονες, σε αρμονία μεταξύ τους, έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν τόσο στη θεωρητική εμβάθυνση όσο και στη διεύρυνση της θεραπευτικής πρακτικής κάθε αναγνώστριας και κάθε αναγνώστη, είτε πρόκειται για εκπαιδευόμενη/ο είτε για έμπειρη/ο επαγγελματία ψυχικής υγείας. Είναι ένα βιβλίο αναφοράς για όλες και όλους τις/τους (εκπαιδευόμενες/ους) επαγγελματίες ψυχικής υγείας που αναζητούν το Πρόσωπο πίσω από διαγνώσεις, τιμούν τη σχέση πέρα από συμβάσεις και υιοθετούν μια ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και μια ανοικτότητα στην (επαγγελματική τους) ζωή.

Προκράτηση εδώ

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης