Ένα από τα πιο συζητημένα και αγαπημένα περίπτερα της έκθεσης GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, μας άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του και μας επέτρεψε να «βουτήξουμε» βαθιά και να μάθουμε τα πιο κρυφά του μυστικά. Λεπτομέρειες-εκπλήξεις, που θα δώσουν άλλο χρώμα στη GR80s εμπειρία σας.

Νο.1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσάι, φοντάν και συμπάθεια!

Μπες στη χρονοκάψουλα μέσα από μία μοναδική θεατρική ξενάγηση και δέξου την πρόσκληση του Τάκη και της Μαρίας στο διαμέρισμα, για τσάι, φοντάν και συμπάθεια. Θα φτιάχνουν κέικ; Θα τινάζει η Μαρία τα σεμεδάκια όσο ο Τάκης θα γράφει κάποια ταινία στο βίντεο; Απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις θα βρεις από 16 Φεβρουαρίου.

Κλείσε την ξενάγησή σου εδώ, φόρεσε τις βάτες σου και τρέξε στην Τεχνόπολη για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νο.2

Βρες τις διαφορές!

Τι ήταν το διαμέρισμα του ’80 για ΄σένα;

Άνοιξε την …αυλόπορτα του περιπτέρου-διαμερίσματος και δες προσεκτικά ποια ιστορία λέει ο τοίχος. Πώς ήταν τα διαμερίσματα τότε; Πώς είναι σημερα; Δες τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις και ανακάλυψε την ιστορία εκ νέου, ή μάλλον, δες τη με άλλο μάτι!

Νο.3

Κούλα μ’ ακούς; Πάτα το μηδέν!

Βρες το τηλέφωνο, σήκωσέ το και άκουσε προσεκτικά τι έχει να σου πει. Δεν ακούς; Μπλέξαν οι γραμμές. Πάτα το μηδέν και θυμήσου όλα όσα «άκουγες και δεν άκουγες»… τότε. Η επόμενη έκπληξη είναι πολύ πιο κοντά από όσο φαντάζεσαι. Βρίσκεται δίπλα στο τηλέφωνο.

Νο.4

Ξέχνα το Google – Βρες το στον κατάλογο.

Στο ίδιο έπιπλο, δίπλα στο τηλέφωνο, θα δεις έναν τηλεφωνικό κατάλογο του 1986. Είναι αληθινός. Αλήθεια! Μπορείς να βρεις και τον δικό σου παλιό αριθμό. Ψάχνεις κάποιον; Βρες τον στον κατάλογο.

Νο.5

Χιονίζει η τηλεόραση; Στρίψε την κεραία!

Κάτσε αναπαυτικά στο γωνιακό καναπέ του διαμερίσματος και παρακολούθησε στην τηλεόραση το (τότε) πρόγραμμα της ΕΡΤ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτή είναι η πραγματική σου ευκαιρία για ζήσεις ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο.

Όπως δηλώνει, χαρακτηριστικά, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Επίκυκλος, η οποία κατασκεύασε το διαμέρισμα στο σύνολό του, για τη συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση: « Από την ώρα που συζητήθηκε η συμμετοχή μας στην έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη , μέχρι που κολλήθηκε η τελευταία αφίσα στο εφηβικό δωμάτιο, όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με το project κάναμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε αναμνήσεις γεμάτες νοσταλγία και ανεμελιά. Μέσα από αυτή την περιήγηση στο χρόνο είδαμε πώς μαθαίνοντας από τις εμπειρίες του παρελθόντος μπορούμε να κάνουμε την αστική κατοικία καλύτερη.»

Λίγα λόγια για την εταιρεία «Επίκυκλος»

Η εταιρεία Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική ιδρύθηκε από τον κ. Αραμπατζή Ιωσήφ το 2008 και κύριο αντικείμενό της είναι η μελέτη και κατασκευή κτιριακών έργων. Το 2011, πρώτη η Επίκυκλος εισήγαγε στην ελληνική αγορά τα προκοστολογημένα πακέτα ανακαίνισης κατοικιών, τα οποία γνώρισαν μεγάλη απήχηση, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 300 ανακαινίσεις.

Το 2015 καινοτόμησε στο χώρο της κατασκευής παρουσιάζοντας τα προκοστολογημένα πακέτα ανακαίνισης ξενοδοχείων. Μετά τη συμμετοχή της εταιρείας στην κατασκευή της έκθεσης Room 18 στο Μουσείο Μπενάκη και εν μέσω της προετοιμασίας για τη συμμετοχή στην Horeca 2017, η εταιρεία Επίκυκλος, με μεγάλο ενθουσιασμό, ανέλαβε την κατασκευή του διαμερίσματος της δεκαετίας του ’80 στo πλαίσιo της έκθεσης GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη.

Όσες επισκέψεις κι αν κάνετε στην έκθεση, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο για να σας αποκαλυφθεί γιατί ολόκληρη η Τεχνόπολη, μέχρι τις 12 Μαρτίου, είναι γεμάτη θησαυρούς-εκπλήξεις.
Μάθε κι εσύ τα μυστικά και ανακάλυψε πόση εϊτίλα αντέχεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης