Μία ξεχωριστή βραδιά ποίησης, μουσικής, τραγουδιού και αντιθέσεων ανάμεσα σε τρείς ποιητές, την διεθνώς καταξιωμένη Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, τον Ηλία Παπακωνσταντίνου και τη Κλέλια Χαρίση,
είχαν τη χαρά ν’απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στην οικεία του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ, στους Δελφούς. Οικοδεσπότες της βραδιάς, ο Δήμος Δελφών και η Unesco Oμίλου Πειραιώς και Νήσων.

Την εκδήλωση συντόνισε με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο της, η Διευθύντρια Λόγου και Τέχνης της Unesco Πειραιώς και Νήσων, δημοσιογράφος και ποιήτρια Κλέλια Χαρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παράσταση, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, έκλεψε η μοναδική Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ , μαγεύοντας τους παρευρισκόμενους με τις εκπληκτικές απαγγελίες των ποιημάτων της , ενώ βραβεύτηκε από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τη μεγάλη προσφορά της στα γράμματα και στην τέχνη.

Μαζί της, ο καταξιωμένος Δεσφινιώτης ποιητής Ηλίας Παπακωνσταντίνου που απέσπασε το Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης το 2013 στο Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης, και η Κλέλια Χαρίση η οποία βραβεύτηκε το 2014 στους ΚΘ’ Πανελλήνιους Ποιητικούς Αγώνες Δελφών από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το ποίημα της ‘’Λάλον ύδωρ’’. Τα ποιήματα που αναγνώστηκαν με ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα και από τους δύο ποιητές, περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες Ποιητικές συλλογές ‘’Πρόσθεσε αφαιρώντας’’ και ‘’Στέγη Αναζητήσεων’’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά , με πολύ κέφι, ο μαέστρος και συνθέτης Νίκος Φυλαχτός και ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος με την υπέροχη φωνή του.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Ευαγγελία Θαλασσινή, ήταν επίσης από τις εκπλήξεις της βραδιάς.
Παρόντες στην εκδήλωση  ήταν ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Δελφών Λουκάς Αναγνωστόπουλος, και η Έφορος της Ί ΕΠΚΑ Νάνσυ Ψάλτη.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Δελφών ,προκειμένου η οικεία του Σικελιανού να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς τέχνης και πολιτισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης