Βραδιά ρωσικής κουλτούρας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011, 03:07
Βραδιά ρωσικής κουλτούρας
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» διοργανώνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 20.00 «Βραδιά ρώσικης κουλτούρας», όπου η αναγνωρισμένη πιανίστα Σβετλάνα Καρπούνκινα συναντά δύο μεγάλες φωνές της όπερας τη Λιουντμίλα Μπονταρένκο, σοπράνο, και την Ελισάβετ Κλονόβσκαγια, μεσόφωνο, σε μουσικά έργα Ρώσων συνθετών και με συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού απ’ την ρωσική ιστορία.

Η Σβετλάνα Καρπούνκινα είναι βραβευμένη πιανίστα με πολλές εμφανίσεις με ρεσιτάλ και μουσική δωματίου σε όλη την Ευρώπη. Έχει συμπράξει με τις συμφωνικές ορχήστρες της Βασιλείας, του Μονάχου και της Σόφιας. Η Λιουντμίλα Μπονταρένκο, σοπράνο, με πλούσιες σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ, παραστάσεις, και διαγωνισμούς στην Ελλάδα, Ρωσία, Αυστρία, Ουκρανία και Ρουμανία. Έχει εμφανιστεί και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά και φωνητικά σύνολα. Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το καλοκαίρι συμμετείχε στις παραστάσεις της Καβαλερία Ρουστικάνα και Ναμπούκο.

Η Ελισάβετ Κλονόβσκαγια, μεσόφωνος, υπήρξε μέλος της Χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ, μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ και έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ είναι μέχρι και σήμερα μέλος της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος: 12€

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: info@dieleusis.gr / www.dieleusis.gr

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011, 03:15