Η νέα συλλογή της Wrangler είναι ένας φόρος τιμής στον Bob Marley

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020, 09:25
Η νέα συλλογή της Wrangler είναι ένας φόρος τιμής στον Bob Marley

Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τότε που πέθανε ο Bob Marley και αυτή την εβδομάδα παρουσιάζεται η capsule κολεξιόν Wrangler x Bob Marley Collection η οποία τιμά το στυλ της εμβληματικής φιγούρας της ρέγκε που συχνά φορούσε τα πουκάμισα και τζιν τζάκετ της γνωστής φίρμας.Η κόρη του, η Cedella Marley, βραβευμένη με Grammy ως μέλος της μπάντας Ziggy Marley and the Melody Makers και γνωστή σχεδιάστρια μόδας στη Τζαμάικα, τονίζει ότι η μουσική και ο κοινωνικός αγώνας του πατέρα της έχουν σήμερα μεγαλύτερη σχέση με τα όσα συμβαίνουν από ποτέ άλλοτε. «Ο πατέρας μου ήταν η φωνή αυτών που δεν είχαν φωνή» λέει στο Rolling Stone. «Αν ήταν ακόμη εδώ, θα ήταν στην πρώτη γραμμή, διαμαρτυρόμενος. Θα εξακολουθούσε να μιλά για αυτούς που δεν τους ακούν».
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την οικογένεια Marley, η Wrangler θα προχωρήσει σε δωρεά ύψους 25.000 δολαρίων στο Bob Marley Foundation, μια μη κυβερνητική οργάνωση αφοσιωμένη στην κοινωνική αλλαγή μέσω της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της κοινοτικής ανάπτυξης. από ποτέ άλλοτε, όχι μόνο με τη μουσική του και το μήνυμά του, αλλά και με πραγματικές συγκεκριμένες δράσεις».

Η κολεξιόν περιλαμβάνει 11 κομμάτια (για άντρες και γυναίκες), κλασικές δημιουργίες της Wrangler, ξαναδουλεμένες με εικονογραφία από την καριέρα του Marley, μαζί με χρώματα και μοτίβα της Τζαμάικας.

Η φίρμα και η οικογένεια Marley εργάστηκαν για σχεδόν έναν χρόνο πάνω στην κολεξιόν. «Αν και ήταν κάτι στο οποίο εστιάζαμε ανέκαθεν, ξέραμε ότι ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό να εξασφαλίσουμε το ότι οι συνεργασίες μας θα βοηθούσαν στο να προσφερθεί ανακούφιση σε αυτούς που έχουν ανάγκη» υπογραμμίζει η Cedella Marley. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξακολουθούμε να γιορτάζουμε τον μπαμπά και το δικό του μήνυμα αγάπης και ενότητας, ειδικά σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020, 09:25