Με ανοικτούς χώρους για το κοινό, τιμούν τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τα Μουσεία και στα Χανιά. Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών « Ελευθέριος Βενιζέλος», σήμερα θα είναι ανοικτή πρωί και απόγευμα η οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, η οικία όπου γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις Μουρνιές, καθώς και το Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης του 1905 στο Θέρισο.

Με μία υπαίθρια έκθεση αφίσας στον κήπο του ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Στην έκθεση παρουσιάζονται κάποιες από τις αφίσες που ξεχώρισαν στους πέντε διεθνείς διαγωνισμούς που διοργάνωσε το μουσείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το μουσείο θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τις συλλογές του, να δουν μηχανήματα του 19ου και 20ού αιώνα, σπάνιες εκδόσεις του 16ου – 19ου αιώνα, εφημερίδες και περιοδικά – τεκμήρια της κρητικής ιστορίας αλλά και να περιηγηθούν στις δύο μόνιμες εκθέσεις του, για την Ιστορία της Γραφής και την Τυπογραφίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά τα νέα εκθέματα του μουσείου, δύο επίπεδα τυπογραφικά πιεστήρια Heidelberg, από τα μέσα του 20ού αιώνα.

 Ανοικτό για το κοινό θα είναι και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ενώ το απόγευμα οργανώνεται ξενάγηση και στον χώρο του Νεωρίου στην παλιά πόλη όπου “φιλοξενείται” έκθεση παραδοσιακής ναυπηγικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης