Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου του Δήμου Χανίων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζανακάκη και Ερωτόκριτου προκειμένου στον χώρο αυτό να μεταφερθεί και να λειτουργήσει η δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι ο δήμος προχωρά στη διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου με τίτλο «Μελέτη Αποκατάστασης Διατηρητέου Κτηρίου του Δήμου Χανίων για λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτιμώμενη αξία της μελέτης είναι 312.401,59 ευρώ και αφορά, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες, στατικές μελέτες, μηχανολογικές, ηλεκτρομηχανολογικές και ηλεκτρονικές μελέτες γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες.

Το νεοκλασικό διατηρητέο κτήριο «πέρασε» στην κυριότητα του δήμου το 2015 όταν και εξασφάλισε κονδύλι 500 χιλιάδων ευρώ μέσω πρότασης που κατέθεσε στο «Πράσινο Ταμείο».

Διαθέτει έγκυρη άδεια δόμησης 1.800 τετραγωνικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης απέναντι από τον Δημοτικό Κήπο, το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας και το μνημείο του Ρολογιού της πόλης.

Η αποκατάσταση του κτηρίου ώστε να λειτουργήσει ως κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει ένα κεντροβαρικό σημείο τόσο για τον πολιτισμό της πόλης, όσο και για την επαφή των δημοτών με τις νέες τεχνολογίες.

Σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης στεγάζεται σε χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης