Στην ψηφιακή αποτύπωση και προβολή πολιτιστικών χώρων και μνημείων προχωρά ο Δήμος Χανίων, καθώς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, με θετική αξιολόγηση εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 δύο προτάσεις, που είχαν υποβληθεί για τους τομείς Τουρισμού-Πολιτισμού, στο πλαίσιο της δράσης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Χανίων, συνολικού προϋπολογισμού 274.000 ευρώ.

Η πρώτη πρόταση αφορά ψηφιακές υπηρεσίες προβολής και διαχείρισης πολιτιστικών χώρων και δράσεων του δήμου. Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Πληροφορικής, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, «βασικός στόχος μας είναι η ενιαία και ολοκληρωμένη προβολή και διαχείριση πολιτιστικών χώρων και δράσεων του δήμου μας, σε ελληνικά και αγγλικά, μέσω μίας νέας συγκεντρωτικής διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία θα περιέχει το σύνολο της διαθέσιμης πληροφορίας, σχετικά με τους δημοτικούς αρχικά χώρους πολιτισμού, αλλά και τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον δήμο, με την ευχέρεια, πλέον, αυτές να μπορούν και να καλυφθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου (Live Streaming)».

Ταυτόχρονα, μέσω του προγράμματος θα δοθεί νέα ώθηση στην εκπαιδευτική διάσταση των πολιτιστικών χώρων του δήμου, όπως η Δημοτική Πινακοθήκη, μέσω ψηφιακής προβολής της μόνιμης συλλογής της και διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών, που προβλέπεται να αναπτυχθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η δεύτερη πρόταση αφορά καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης και προβολής για την ανάδειξη μνημείων της Παλιάς Πόλης. Έχει ως αντικείμενο τη διαδραστική εικονική περιήγηση (Interactive Virtual Tour) σε μνημεία και στην ιστορία της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Επίσης, στην πρόταση περιλαμβάνονται και καινοτόμες τεχνολογίες προβολής χαρτογράφησης (Projection Mapping), που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μνημείων-κτιρίων, μετατρέποντας κοινά αντικείμενα (τοίχους, κατασκευές) σε «οθόνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης