«Χρυσή Εκδίκηση» της Έλενας Χουσνή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, 10:57
 «Χρυσή Εκδίκηση» της Έλενας Χουσνή
Οι εκδόσεις «Κύφαντα» και το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» παρουσιάζουν το βιβλίο «Χρυσή Εκδίκηση» της Έλενας Χουσνή, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία» (Λ. Νίκης 3).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κατερίνα Νικολάου, Δημοσιογράφος
Μαρία Αλτίκη, Συντονίστρια – Οργανώτρια της Λέσχης Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Θεσσαλονίκης «Οξυγόνο»
Ελένη Αθανασίου, Μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Θεσσαλονίκης» «Οξυγόνο».

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Χριστόφορος Χριστοφορίδης.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά η Χριστίνα Κριεζή από το Ωδείο Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της Έλενας Χουσνή που αποτελεί ένα αστυνομικό αφήγημα ενταγμένο στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που κυριαρχεί ως φόντο αλλά και ως κινητήριος μοχλός της δράσης των ηρώων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πώς συνδέεται η δολοφονία της κόρης ενός επιχειρηματία με την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη; Πίσω από τους στίχους κρύβεται η προσπάθεια αποτίναξης μιας εθνικής μάστιγας μέσα από κωδικοποιημένα μηνύματα, που τρεις άνθρωποι καλούνται να ανακαλύψουν τι σημαίνουν. Ενεχυροδανειστήρια που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια την εποχή της κρίσης, επιχειρήσεις που μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, σκοτεινά μυστικά μιας οικογένειας που κινεί τα νήματα του πλούτου... Ένας μυστηριώδης συλλέκτης γραμματοσήμων «υπογράφει» δύο εγκλήματα ως ανταπόδοση σε ένα μεγαλύτερο, εθνικό.

 Τα κομμάτια σιγά σιγά βρίσκουν τον συνεκτικό τους ιστό αποκαλύπτοντας στο μεταξύ υπόγειες διαδρομές ενοχής, παραπλάνησης, εκμετάλλευσης και προσωπικών τραγωδιών...

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, 10:57