Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με πολύ ζωντανή μουσική, απονεμήθηκαν σήμερα στο καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός, οι χρυσοί δίσκοι του τραγουδιστή και λυράρη Βασίλη Σκουλά, «Άσπρο μαντήλι ανέμιζε» σε μουσική του αείμνηστου Μάριου Τόκα και στίχους Κώστα Φασουλά και «Στο ξέσπασμα του φεγγαριού».

Και οι δύο δίσκοι σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Ο πρώτος είναι η τελευταία έμπνευση του αξέχαστου και πρόωρα χαμένου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα. Ο δεύτερος και πιο πρόσφατος δίσκος “Στο ξέσπασμα του φεγγαριού”, είναι μια μουσική ανθολογία του Βασίλη Σκουλά, μια αναδρομή σε παλαιότερες μελοποιημένες εμπνεύσεις του τραγουδιστή, με τις συμμετοχές ερμηνευτών, όπως του Γεράσιμου Ανδρεάτου, του Παντελή Θαλασσινού, της Γιώτας Νέγκα και του Μίλτου Πασχαλίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τραγούδια του Μάριου, θα μείνουν κλασσικά. Άφησε πίσω του ένα τεράστιο και θαυμάσιο έργο. Για εμένα, η συνεργασία αυτή ήταν πραγματικά υπέροχη», είπε χαρακτηριστικά ο Κρητικός τραγουδιστής Βασίλης Σκουλάς.

Η σύζυγος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Αμαλία Τόκα, ιδιαίτερα συγκινημένη ανέφερε:

«Ο Μάριος λειτουργούσε πάντα με αγάπη και μεράκι για το τραγούδι και ήθελε πάντα αυτό που είχε στο μυαλό του, να φτάνει και στα αυτιά των ακροατών. Δυστυχώς ο Μάριος δεν πρόλαβε να χαρεί την κυκλοφορία αυτού του δίσκου, αλλά και άλλων έτοιμων τραγουδιών που βρίσκονται στο συρτάρι. Εμείς- η οικογένεια του- προσπαθούμε πάντα με σεβασμό να διατηρούμε και να προστατεύουμε την κληρονομιά που άφησε ο άνθρωπος αυτός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δίσκοι απονεμήθηκαν στον Βασίλη Σκουλά, στον στιχουργό Κώστα Φασουλά, στους τραγουδιστές που συμμετείχαν στον τελευταίο δίσκο, στον μουσικό και επί χρόνια συνεργάτη του τραγουδιστή, Πάρη Περυσινάκη και στη σύζυγο του Μάριου Τόκα, Αμαλία.

Στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Ιανός, “δεν έπεφτε καρφίτσα”, καθώς ο Βασίλης Σκουλάς αλλά και οι αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοί του,Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Παντελής Θαλασσινός ερμήνευσαν τραγούδια των δίσκων που έχει αγαπήσει το κοινό.

Οι δίσκοι κυκλοφορούν από την δισκογραφική εταιρεία Legend.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης