Ζείτε Παίδες Ελλήνων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011, 03:50
Ζείτε Παίδες Ελλήνων
Θέατρο Λαμπέτη
Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ ΡΗΓΑ + ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η επιθεώρηση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου ανεβαίνει το φθινόπωρο στο θέατρο Λαμπέτη με τους Κώστα Κόκλα, Ρένια Λουϊζίδου, Άβα Γαλανοπούλου, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρη Καλυβάτση.

Ζείτε παίδες Ελλήνων; Κι αν ζείτε… λύστε μας μια απορία…Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι έφταιξε; Η κακιά μας η μοίρα; Το κακό μας το ριζικό; Το κεφάλι μας; Το ζώδιο μας; Ο Άρης ο ανάδρομος; Τα λάθη μας..;

Μάλλον φταίει ότι η λαμπρή ιστορία της Ελλάδας είναι αντιστρόφως ανάλογη της μνήμης μας (ίσως και του μέλλοντός μας) είναι κοντή και μικρή.

Ξεχάσαμε τι ζήσαμε, τι ανεχτήκαμε, σε τι μπλέξαμε, πόσο άδικα φερθήκαμε στον εαυτό μας, σ’ αυτή τη χώρα και στους γύρω μας και κυρίως πώς αφήσαμε να μας πατρονάρουν «φίλοι» και εχθροί οδηγώντας μας στο οδυνηρό σήμερα.

Να δούμε με μια άλλη ματιά τον οπλισμένο σαδιστή αστυνόμο των ΜΑΤ για να καταλάβουμε, ότι τίποτα δεν είναι τελικά ότι φαίνεται.

Να ακούσουμε το παράλογο παραλήρημα ενός πολιτικού σε ανοικτή εξομολόγηση που δίνει άφεση αμαρτιών στους συναδέλφους του.

Να πάρουμε ιδέες μέσα από το δελτίο επιβίωσης ενός παντρεμένου ζευγαριού που μηχανεύεται τους πιο απίθανους τρόπους να αντιμετωπίσει την κρίση.

Να συλλάβουμε παρέα την ιερόσυλη καλόγρια που ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό με τα κειμήλια της μονής της.

Να θαυμάσουμε την ύστατη προσπάθεια μιας μητέρας να επαναφέρει τις ελληνικές παραδόσεις επιβάλλοντας στο σπίτι της τους νόμους των …τουρκικών σήριαλ.

Να κρυφακούσουμε όσα συμβαίνουν σε ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο την ημέρα που (θα) χρεωκοπεί η Ελλάδα και τη ζωντανή σύνδεση της χρεωκοπίας με πολλές, πολλές και ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις…

Να δούμε πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η ανταλλακτική οικονομία μέσω της ευφυΐας μιας τέως αδιόριστης του ΑΣΕΠ και νυν πόρνης.

Να ανατριχιάσουμε με τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας του 2042…όπου γιορτάζονται τα 100 χρόνια από τη Γερμανική κατοχή και πάλι από τους Γερμανούς -

Να…να…να… Και άλλα πολλά που είναι χρήσιμα να τα θυμηθούμε, να τα καταλάβουμε, να γελάσουμε με τα «μούτρα» μας μπας και ξανασυστηθούμε… και που ξέρεις ίσως έτσι και να γλυτώσουμε από τα χειρότερα…

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011, 03:50