Οπτικοακουστικό υλικό, σημειώσεις, ημερολόγια από την περίοδο της καραντίνας στην οποία βρέθηκαν εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, συλλέγουν τα μουσεία του Ντουμπρόβνικ, στο πλαίσιο έργου που υλοποιούν.

Το έργο, υπό το hashtag #dubrovnikquarantine2020, θα παρουσιάσει στις μελλοντικές γενιές, πτυχές της καθημερινότητας των κατοίκων της κροατικής πόλης, τις σκέψεις, τους φόβους και τις αγωνίες τους, όπως θα έχουν αποτυπωθεί σε χαρτί ή σε βίντεο, κατά την περίοδο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν λόγω του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του έργου είναι οι μελλοντικές γενιές, οι επιστήμονες και οι ειδικοί να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν καλύτερα, με τη βοήθεια όλων των στοιχείων που θα στείλουν οι κάτοικοι του Ντουμπρόβνικ, την περίοδο των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η πανδημία της Covid-19.

Τα μουσεία του Ντουμπρόβνικ θα δημοσιεύουν συχνά υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ιστοσελίδες τους και σχεδιάζουν, επίσης, μία διαδικτυακή έκθεση, υπό το hashtag #dubrovnikquarantine2020.

«Τα “υλικά” μπορούν να είναι μικρές, τυχαίες στιγμές ευτυχίας και έμπνευσης, οικογενειακής διασκέδασης, αστεία, τραγούδι και χορός, αλλά και στιγμές φόβου, θλίψης, ανησυχίας και φωτογραφίες αντικειμένων που έχουν τη δική τους ιστορία στη διάρκεια της καραντίνας», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, τη συλλογή αντικειμένων που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια της καραντίνας: γάντια μίας χρήσης, προστατευτικές μάσκες, αντισηπτικά, συνταγές μαγειρικής και βιβλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης