Η πανδημία ανέτρεψε πλήρως τα σχέδια του πολυάσχολου Γερμανού καλλιτέχνη Falk Lehmann. Ο γνωστός με το ψευδώνυμο AKUT ζωγράφος με τεχνική φωτορεαλισμού, ιδρυτής της θρυλικής γερμανικής κολεκτίβας γκράφιτι Ma’Claim και μέλος του καλλιτεχνικού δίδυμου Herakut είδε το πρόγραμμα του επισκέψεων σε γκαλερί και σε φεστιβάλ και δημιουργίας σε δημόσιους χώρους να τινάζεται στον αέρα. Άρχισε να πάσχει από μοναξιά. Και για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κατάθλιψης συνέλαβε την ιδέα ενός συνεργατικού πρότζεκτ με στόχο τη σύνδεση ομότεχνών του σε όλον τον κόσμο που είναι σε εκούσια καραντίνα: επιφόρτισε 37 καλλιτέχνες από 29 διαφορετικές πόλεις να δημιουργήσουν το «Isolated», ένα μικρό φιλμάκι που επιτρέπει στον θεατή να ρίξει μια ματιά στο ατελιέ του καθενός.
 
Στο τηλέφωνο ο AKUT είπε την ιδέα του στον φίλο του Onur (επίσης καλλιτέχνη). Ο οποίος ενθουσιάστηκε, άρχισε να έρχεται σε επαφή με γνωστούς του καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, με τη σειρά τους ενθουσιάστηκαν και αυτοί, και στρώθηκαν. Το κλιπ που έστειλε ο καθένας από τους 37 είναι τεσσάρων δευτερολέπτων, στην ουσία είναι ένα time lapse τράβηγμα. Ο Onur μάλιστα επιστράτευσε και πρόθυμο φίλο του, μουσικό, ο οποίος ετοίμασε μια υπέροχη πιανιστική σύνθεση για το τελικό φιλμ.
 
Έτσι, σε ένα φιλμάκι διάρκειας 4 λεπτών και 18 δευτερολέπτων, «επικοινώνησαν» η Μελβούρνη της Αυστραλίας με το Βερολίνο της Γερμανίας, με το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με το Μόντρεαλ του Καναδά, με τη Βέρνη της Ελβετίας, με το Σαν Αντόνιο του Τέξας, με τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με το Κίεβο της Ουκρανίας, με…
 
Στο πρώτο πλάνο του φιλμ, ένα μολύβι κυλά από τα αριστερά προς τα δεξιά πάνω σε μία λευκή σελίδα, αφήνοντας πίσω του τη λέξη «ISOLATED». Δύο χέρια βουτούν τη σελίδα, την τσαλακώνουν, την ξανανοίγουν, την στρώνουν και πάλι πάνω στο τραπέζι και στη σελίδα είναι γραμμένη η φράση «NOT AT ALL».

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης