Ο ηθοποιός που θα αντικαταστήσει στην παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι», τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, μετά το έμφραγμα που υπέστη είναι ο Αντώνης Λουδάρος.

Ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος πήγε καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» την Τρίτη 2 Απριλίου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ξεκινάει από αύριο, Τετάρτη 3 Απριλίου τις εμφανίσεις του στο θέατρο.  «Με μεγάλη χαρά, ενσυναίσθηση και αγάπη γι’ αυτό το πράγμα, για τους ανθρώπους που είναι εκεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε για το πώς μπορεί τόσο άμεσα να αντικαταστήσει τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, ο ηθοποιός απάντησε: «Υπήρξε υλικό, το μονοπάτι του Χρήστου που πάνω σε αυτό βασίστηκα γιατί το έβλεπα σαν θεραπεία. Τρεις φορές την ημέρα έβλεπα την παράσταση και διάβαζα πολύ. Και όταν έχεις θετική διάθεση και αγάπη, κατάλαβα  εγώ κάτι πολύ σημαντικό με αυτό. Όταν είπα αμέσως το “ναι” κατάλαβα γιατί το είπα, γιατί είμαστε μια οικογένεια και στηρίζει ο ένας τον άλλο. Και εφόσον μπορούσα να το κάνω θα ήταν αδιανόητο για μένα “α πώς θα προλάβω; Θα προλάβω!».

«Μπαμπάδες με ρούμι» η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με τα αλλεπάλληλα sold out και το χιούμορ που σκοτώνει συνεχίζεται στο Θέατρο Αλίκη έως την Κυριακή 28 Απριλίου!

Μα τι είναι οι «Μπαμπάδες» επιτέλους ;

Είναι μία αιχμηρή σάτιρα, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1996 και διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από τότε. Μία νέα χιλιετία ξημέρωσε και μία νέα πραγματικότητα εγκαταστάθηκε ανάμεσά μας. Ανατροπές, ματαιώσεις σχεδίων, αμέτρητα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαναπροσδιορισμοί ζωής και πολλή αταξία. Η αλλαγή ταξικής ταυτότητας που πολύς κόσμος επιδίωξε άρχισε να επιφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Σπίτια «έκλεισαν», αλυσίδες μαγαζιών έπνιξαν τους ιδιοκτήτες τους. Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος «κρίση συνείδησης». Εμεινε σκέτη η «κρίση».

Η ιστορία των 5 ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της παράστασης είναι στην εποχή μας μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πλέον πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τι μπορεί να κρύβουν «στην κουζίνα τους».

Και τι κάνουν αυτά τα ανόητα καθάρματα στο θέατρο Αλίκη;

Σερβίρουν κάτι υπέροχους «Μπαμπάδες με ρούμι» με λιγουλάκι δηλητήριο και …όποιον πάρει ο χάρος. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης.

«Μπαμπάδες με ρούμι» 2023. Ποιος θα ξεμείνει ζωντανός να πάρει την περιουσία; Μένει να αποδειχθεί.

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφείς : Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία : Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί : Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός Σκηνογράφος: Ελίνα Δράκου
Φωτογραφίες : Γιώργος Καλφαμανώλης
Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Σοφία Βογιατζάκη και η Τζόυς Ευείδη.

Θέατρο Αλίκη
Αμερικής 4, Αθήνα
Τ. 210 3210021

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη-Παρασκευή: 21:00
Κυριακή: 17.30 & 20.30

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης