«Έρωτα, από πού ερχόμαστε, ποιοι είμαστε, πού πάμε;»: Μια έκθεση για τη ζωή και το έργο της ηθοποιού Κυβέλης Αδριανού στη Σύρο.

Μπορεί ένα μυθιστόρημα για μια αθάνατη καλλιτέχνιδα να γίνει πεδίο έμπνευσης ενός σημαντικού εικαστικού γεγονότος, και μάλιστα σε ένα νησί στη διάρκεια του δύσκολου καλοκαιριού που διανύουμε; Κι όμως ναι. Από το τέλος αυτής της εβδομάδας και για τους επόμενους μήνες η Οικία Κυβέλη στη Σύρο θα συμπλεύσει με τις λέξεις του Στέφανου Δάνδολου και τις δημιουργίες του εικαστικού Χρήστου Μοσκοφίδη, δημιουργώντας ένα δίπολο τέχνης που σκοπό έχει να ξεφυλλίσει τη ζωή και το έργο της μεγάλης Κυβέλης Αδριανού, της ηθοποιού που συνέδεσε το όνομά της με τη Νέα Σκηνή του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου και την καθιέρωση του ελληνικού θεάτρου στα δύσκολα χρόνια του εικοστού αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φλόγα και άνεμος» του Στέφανου Δάνδολου (εκδ. Ψυχογιός)

Όλα αυτά στην Ερμούπολη της Σύρου, εκεί όπου το «Φλόγα και Άνεμος», το εξαιρετικό βιβλίο του Δάνδολου για τη ζωή της Κυβέλης Αδριανού και τον έρωτά της με τον Γεώργιο Παπανδρέου θα ζωντανέψει μέσα από δημιουργίες, εικόνες και δρώμενα, συνιστώντας ένα must see για κάθε λάτρη της τέχνης που πρόκειται να επισκεφτεί το νησί εφέτος το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση-πολυθέαμα με τίτλο «Έρωτα, από πού ερχόμαστε, ποιοι είμαστε, πού πάμε;» ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουλίου στην Οικία Κυβέλη, το Ινστιτούτο που εδώ και χρόνια, με την καθοδήγηση της Βαλεντίνης Ποταμιάνου, αποτελεί μια κιβωτό θεατρικής μνήμης μέσα από κειμήλια, φορέματα και φωτογραφίες της σημαντικής ηθοποιού Κυβέλης Αδριανού.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα μιλήσει μεταξύ άλλων και ο ίδιος ο συγγραφέας, αναλύοντας τα σημεία εκείνα που καθιστούν επίκαιρες και διαχρονικές τις μεγάλες φιγούρες του παρελθόντος, που έδωσαν πνοή στον πολιτισμό της χώρας μας, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν καθημερινά να χάνονται μέσα από το πολυθέαμα της Οικίας Κυβέλης στις μαγικές δεκαετίες όπου έδρασαν προσωπικότητες όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη, ο Μήτσος Μυράτ, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και πολλοί ακόμα σπουδαίοι Έλληνες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης