Στη σειρά «Ένα δέντρο μεγαλώνει σε», η με έδρα το Λος Άντζελες φωτογράφος Σινζιάνα Βελιτσέσκου (Sinziana Velicescu) αιχμαλωτίζει με τον φακό της δέντρα σε περιβάλλον άστεος. Με ένα στοιχείο ιδιομορφίας.

Η τέχνη της εξερευνά τον αντίτυπο της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση. Στη σειρά αναλογικών φωτογραφιών της, η Βελιτσέσκου αφηγείται με εικόνες μια ιστορία καθημερινών τοπογραφιών, αντιπαραθέτοντας χλωρίδα στην αρχιτεκτονική βιομηχανικών και εγκαταλελειμμένων κτηρίων. «Συχνά, είναι κωμικές επιλογές τοπίου, με πρόθεση να εξωραΐσουν μη ελκυστικούς, κατά τ’ άλλα, εμπορικούς χώρους» εξηγεί. «Εντούτοις, υπάρχει μια δυσάρεστη πλευρά στις φωτογραφίες, σαν τα δέντρα να ζητούν βοήθεια ή να τα μεταφέρουν από εκεί που βρίσκονται» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέρος της διαδικασίας της καλλιτεχνικής δουλειάς μου είναι να περπατάω ή να οδηγώ στις γειτονιές μέσα κι έξω από το μείζον Λος Άντζελες και, αυθόρμητα, να “ σκοντάφτω” πάνω σ’ αυτές τις σκηνές. Τα δέντρα που αναζητώ είναι αυτά που έχουν προσωπικότητα, σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους. Με ελκύουν περισσότερο τα δέντρα που νιώθουν παγιδευμένα στο αστικό τοπίο μέσα στο οποίο βρίσκονται ή με κάποιο τρόπο προσπαθούν να ξεπεράσουν το γύρω τους» εξομολογείται.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης