Το Μουσείο Ηρακλειδών προσφέρει σε όλους τους Έλληνες τους θησαυρούς της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, έτσι όπως αυτοί μελετήθηκαν, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την Εταιρεία Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας.

Για όσο καιρό διαρκεί η προσπάθεια όλων να κρατηθούμε υγιείς και να αντιμετωπίσουμε την αόρατη απειλή, η ψηφιακή βιβλιοθήκη των video θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη από όλους. Παράλληλα, οι άνθρωποι του μουσείου και οι επιστημονικοί του σύμβουλοι, μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις και απορίες που το κοινό μπορεί να θέτει μέσα από τις σελίδες του μουσείου στα κοινωνικά δίκτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ψηφιακή μας βιβλιοθήκη, το κοινό μπορεί να δει video και να μάθει μεταξύ άλλων:

Α) την αυτόματη Θεραπαινίδα Φίλωνος και Ήρωνος – το πρώτο δηλαδή ρομπότ στην τεχνολογική ιστορία της ανθρωπότητας. Η μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή του ομοιώματος έγινε από τον ακαδημαϊκό  Μανόλη Κορρέ σε μια ιδέα του καθ. Θεοδόση Τάσιου. Ο κ. Κορρές μελέτησε και κατασκεύασε και τον μηχανισμό κίνησης, ενώ τον μηχανισμό κεράσματος κατασκεύασε ο Σπύρος Οικονομόπουλος

Β) τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων – τον πρώτο δηλαδή αναλογικό υπολογιστή στην τεχνολογική ιστορία της ανθρωπότητας. Η μελέτη και σχεδίαση του μεγάλου λειτουργικού μοντέλου έγινε από τους καθ. Ιωάννη Σειραδάκη και Κυριάκο Ευσταθίου, του ΑΠΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Τηλεοπτική Πρεμιέρα

Τέλος, την Παρασκευή 10 Απριλίου, στις 19:45, έχει προγραμματιστεί η επίσημη πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «ΕUREKA», στο κανάλι HISTORY της CosmoteTV.  Το ωριαίας διάρκειας ντοκιμαντέρ, είναι μια συμπαραγωγή της Cosmote και του Μουσείου Ηρακλειδών, στο οποίο παρουσιάζεται η μεγάλη έκθεση «Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων», η οποία είχε ταξιδέψει στην Κίνα από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018 και την είχαν επισκεφθεί περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι.

Στο ντοκιμαντέρ, ο επιστημονικός σύμβουλος του μουσείου και πρόεδρος της ΕΔΑΒυΤ, ομότιμος καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος, παρουσιάζει με τον ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο του, το σύνολο των εκθεμάτων.

Το Μουσείο και η Cosmote, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής, μετά την πρεμιέρα της ταινίας, από το Σάββατο11 Απριλίου και για όσο καιρό χρειαστεί να μείνουμε σπίτι, προσφέρουν  σε όλους τους Έλληνες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το μοναδικό αυτό ντοκιμαντέρ.

Η πρόσβαση τόσο στην ψηφιακή μας βιβλιοθήκη όσο και στο ντοκιμαντέρ EUREKA, είναι δυνατή μέσα από τη σελίδα μας, στη διεύθυνση https://www.herakleidon.org/stayhome ή στο tab Μένουμε Σπίτι στην ιστοσελίδα μας https://www.herakleidon.org/home/.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης